Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Tevfik Tepebaşı ile başka dosyadan tutuklu A.Ö. SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar, müştekiler ve avukatlar da duruşmada hazır bulundu.
Son sözlerinde sanıklar suçlamaları reddederek beraat talep etti. Müşteki avukatları cezalandırma isterken, sanık avukatları mütalaayı kabul etmediklerini belirtti.
Mahkeme, tutuklu sanık Tevfik Tepebaşı'nı "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17 yıl 4 ay hapse mahkûm etti.
Dönemin Kahramanmaraş Belediyesi'nde görevli H.M.G. ile F.Y'ye "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 6 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.
Tutuksuz sanıklar T.K, M.K, E.I, Ç.K, A.Ö, A.T.B, A.P, F.D, H.Ç, O.Y.D. ve Z.A.Ş. beraat etti. Firari sanıklar Ahmet Doğan ile Mustafa Timurbanga'nın dosyası ise daha önce ayrılmıştı.
İddianamede, 6 Şubat depremlerinde Onikişubat ilçesindeki Ebrar Sitesi G Blok'un yıkılması sonucu 123 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı olayla ilgili 6'sı kamu görevlisi 16 sanık hakkında dava açıldığı belirtilmişti.
