Singapur Meteoroloji Servisi (MSS), 22 Ocak'ta yaptığı açıklamada, 2023 yılının da burada 40 yılı aşkın süredir yedinci en yağışlı yıl olduğunu ve yıllık yağış miktarının uzun vadeli ortalamanın veya 30 yıllık ortalamanın yüzde 13,1 üzerinde olduğunu söyledi.

Meteoroloji uzmanı, iklim istasyonunda yılın son dokuz ayında ortalamanın üzerinde sıcaklıkların yaşandığını açıkladı.

Gazze'de kaç İsrail askeri öldü? Bakanlık ve ordudan ayrı rakamlar Gazze'de kaç İsrail askeri öldü? Bakanlık ve ordudan ayrı rakamlar

2023'teki iklim koşulları, 37 gün boyunca yüksek sıcaklık stresine neden oldu ve bu durum insanları daha fazla ısı bitkinliği ve sıcak çarpması riskiyle karşı karşıya bıraktı.

Daha yüksek sıcaklıklara rağmen ada, 2023'ün ilk üç ayında da normalden daha soğuk sıcaklıklarla karşılaştı; o yılın Mart ayı, son on yılın en soğuk Mart ayı oldu.

Meteoroloji uzmanı, buradaki sıcaklıktaki aşırılıkların, 2023'ün başlarında Güneydoğu Asya'ya tipik olarak daha yağışlı ve daha soğuk koşullar getiren La Nina koşullarının zayıflamasından etkilendiğini belirtti. 

Şubat 2023'ün ortalama yağış miktarı, 1991 ile 2020 yılları arasındaki o aydaki ortalama yağışın iki katından fazlaydı.

28 Şubat 2023'te Kallang'da kaydedilen 225,5 mm'lik günlük toplam yağış, en yağışlı Şubat günü olan 159,3 mm'lik önceki rekoru büyük bir farkla kırdı.

MSS, yağışlı havayı El Nino koşullarının takip ettiğini ve bunun da genellikle o yılın ikinci yarısında bölgede daha kuru ve daha sıcak koşullarla sonuçlandığını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi