CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde temasları ve söylemleri, ortak aday olacağı konusundaki görüşleri kuvvetlendirirken 6'lı masanın parti tabanlarından farklı sesler çıkıyor.
"ORTAK ADAYIN HERKESİ KUCAKLAMASI LAZIM"
Seçime toplumu kucaklayacak bir adayla gidilmesi gerektiğini vurgulayan Temurçi, "Eğer birebir bütün sandıklar kontrol altına alınmazsa minimum yüzde 10 farkla bu seçim kazanılacak bir strateji üzerine kurulmazsa, kazanabilecek bir adayla, toplumu kucaklayacak bir adayla toplumun önüne çıkamazsak yazıklar olsun bize." dedi.
Muhalefet liderlerinin Davutoğlu'nun önerisine sıcak bakmadığı iddia edildi.
"BİZİM ADAYIMIZ AHMET DAVUTOĞLU"
6 muhalefet partisinin ortak adayı olarak ise Ahmet Davutoğlu'nu işaret eden Temurçi şöyle konuştu:
"Benim her zaman arzum ve beklentim tek adayla, bu 6'lı masanın tek bir aday etrafında buluşarak seçime girmesidir. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak, bu ülkede başbakanlık yapmış, daha sonra parti ve ülke zarar görmesin diye bayrak çekmiş, cesaretle yola çıkmış, devleti ve kurumları bilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partimizin cumhurbaşkanı adayıdır. İnşallah o 6'lı masada bu kabul edilir. Ve bu görüşülecek dolayısı ile 6 liderin ve partinin içine sinecek bir aday olacak."




