Beyaz Saray, Biden dönemindeki kararnamelerin iptaliyle Trump'ın görevinin ilk gününe damga vurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Trump’ın Biden döneminde imzalanan 78 kararnameyi iptal ettiği duyuruldu.

Gazze'de can kaybı 48 bin 219’a yükseldi Gazze'de can kaybı 48 bin 219’a yükseldi

Bu kararnameler arasında, Küba’nın "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarılmasına yönelik kararname de yer aldı. Trump, bu adımıyla Küba'yı yeniden söz konusu listeye dahil etti.

KÜBA DEVLET BAŞKANI'NDAN SERT TEPKİ

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Trump’ın kararına X hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Diaz-Canel, bu hamleyi "alay ve istismar" olarak nitelendirerek, ABD’nin tek taraflı baskı mekanizmalarının itibarsızlığını teyit ettiğini ifade etti.

Abd, Küba'yı %22Teröre Destek Veren Ülkeler%22 Listesine Yeniden Ekledi3

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 29 Mayıs 2015'te Küba'yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmıştı. Daha sonra göreve gelen Trump yönetimi, Ocak 2021'de görev süresinin son haftasında Küba'yı yeniden bu listeye eklemişti.

LİSETEDEKİ ÜLKELER

ABD’nin "teröre destek veren ülkeler" listesinde Küba dışında Kuzey Kore, İran ve Suriye bulunuyor.

Abd, Küba'yı %22Teröre Destek Veren Ülkeler%22 Listesine Yeniden Ekledi2

Kaynak: AA