Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Akdeniz olan 5.2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
PEŞ PEŞE ARTÇILAR
Ana depremin ardından en büyükleri 4.8, 4.2 olan birçok artçı deprem meydana geldi.
“DEPREMLERİN GELECEĞİ BELLİYDİ”
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Rum Bölgesinde, 4 ve 5’lik depremler olmaya başladı. Bunlar Doğu Anadolu Fay Zonunun devamı olan ve Kıbrıs’ın güneyinde devam eden Dalma-Batma Zonuna bağlı. Helen-Kıbrıs Dalma-Batma Zonu. Depremlerin geleceği belliydi. 6 Şubat 2023 depremleri bu bölgeye çok stres yüklemiş.”
Kıbrıs Rum Bölgesinde, 4 ve 5’lik depremler olmaya başladı. Bunlar Doğu Anadolu Fay Zonunun devamı olan ve Kıbrıs’ın güneyinde devam eden Dalma-Batma Zonuna bağlı. Helen-Kıbrıs Dalma-Batma Zonu. Depremlerin geleceği belliydi. 6 Şubat 2023 depremleri bu bölgeye çok stres yüklemişt pic.twitter.com/OtZ4e7RSNS
— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) November 12, 2025




