Altın fiyatları, Federal Reserve Başkanı Jerome Powell ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki gerilimin derinleşmesi ve küresel jeopolitik belirsizliklerin artmasıyla yeni bir rekora imza attı.
Ons altın fiyatı 4601,28 dolar ile tarihi zirveyi güncellerken, TSİ 09:15 sularında yüzde 1,44 yükselişle 4572,8 dolarda seyrediyor. Haftalık yüzde 5,6 getiriyle işlem görürken, yılbaşından bu yana getirisi yüzde 6’nın üzerinde bulunuyor.
Gram altın ise 6382,9 TL ile rekor kırarken, devamında yüzde 1,5 yükselişle 6345,12 TL’de seyrediyor. Haftalık getirisi yüzde 6’ya yaklaşırken, yılbaşından bu yana yüzde 6,57 getiriyle işlem görüyor.
Piyasalarda risk algısını yükselten unsurlar arasında İran’daki şiddetli protestolar ve ABD’nin olası askeri müdahale ihtimali öne çıkıyor. İran’da yaşanan olaylarda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, Tahran yönetimi ABD üslerini hedef alabileceği uyarısında bulundu.
Öte yandan Powell’ın, Trump yönetiminin Kongre’de verdiği ifade nedeniyle kendisini cezai soruşturmayla tehdit ettiği açıklaması dolar ve ABD vadeli borsalarında satışları tetikledi.
Bu gelişme, faiz indirimi beklentilerinin de güçlenmesiyle birlikte altın ve diğer değerli metallere talebi artırdı.
Ons gümüş 84,58 dolarla rekor kırdıktan sonra yüzde 5,41 yükselişle 84,18 dolarda seyretmeye başladı. Gram bazında ise 117,33 TL ile rekor kırarken, yüzde 5,57 yükselişle 116,86 TL’de seyrediyor.
Altın 4600 doları aştı: Powell-Trump gerilimi rekor getirdi
Fed Başkanı Jerome Powell'a yönelik cezai soruşturma tehdidi ve artan jeopolitik riskler, yatırımcıları güvenli limanlara yöneltti. Altın ve gümüş rekor kırdı.
Muhabir: Ramazan Eles
Yorumlar
Trend Haberler
Mehmet Akif Ersoy'un "etkin pişmanlık" ifadesi ortaya çıktı
Genel müdür hırsızlık koduyla gönderildi
5 lira için akrabasını öldürdü
Yarın okulların tatil olduğu iller belli olmaya başladı!
Öğretmenler zamlı maaşı beğenmedi
Büyük ekol operasyonu
Süper güç Türkiye’yi inşa etmeliyiz
En düşük emekli aylığı için toplantı
TÜİK enflasyon verilerini açıkladı: Ocak 2026 kira artış oranı belli oldu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'na saldırı girişimi





