Güncel

15 Temmuz sağlık ocağı aile hekimi açık mı, çalışıyor mu? Bugün sağlık ocağı açık mı?

Abone Ol

15 Temmuz 2020 Çarşamba günü sağlık ocağı açık mı? sorusu bugün internet üzerinden vatandaşların en çok araştırdığı konular arasında yer aldı. 15 Temmuz resmi tatil nedeniyle vatandaşlar sağlık ocaklarının durumunu merak ediyor. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki, 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü kamu kurumları ve bankalar kapalı olacak. Buna göre, vatandaşlar, özel bankalar ve kamudaki işlemlerini bir sonraki güne ertelemek zorunda olacaklar. Peki, Bugün sağlık ocağı açık mı? 15 Temmuz sağlık ocağı aile hekimi açık mı, çalışıyor mu? detaylar haberde.

Yarın sağlık ocağı açık mı?

15 Temmuz 2020 Resmi tatil olması dolayısıyla tüm kamu kurumları ve bankalar kapalı olacak. Kamu ve bankalarda işlemi olan vatandaşlar işlerini 16 Temmuz 2020 Perşembe günü halledebilecekler.

15 Temmuz tarihinde hastaneler açık olacak fakat bazı doktorlar resmî tatil olduğu için çalışmayacak. Genellikle nöbetçi doktorların çalışacağı hastanelerde randevusu olan vatandaşların gitmeden önce hastanelerle irtibat kurması isteniyor.

Resmi tatiller, bayramlar ve hafta sonu sağlık ocakları kapalıdır.

Sağlık Ocağı çalışma saatleri

Sağlık ocaklarının diğer bilinen adıyla aile sağlık merkezlerinin çalışma saatleri hafta içi sabah 08.00 akşam 17.00 arasındadır. Sağlık ocaklarında öğle tatili öğlen saat 12.00’ da başlayıp 13.00’da bitmektedir.

Sağlık Ocaklarının Verdiği Hizmetler Nelerdir?

Sağlık ocaklarının verdiği hizmetler rutin muayeneler ve ilaç işlemleri gibi bir takım hizmetleri barındırmaktadır. Söz konusu sağlık ocakları 2010 yılında tüm ülke genelinde Aile hekimliği sistemine geçmiştir. Her ailenin bir aile hekimi oluşturulmuştur. Aile hekimi ve bir yardımcı hemşire bazı sağlık hizmetlerini ailelere sunmaktadır. Aile sağlık merkezlerinin verdiği hizmetler şu şekilde sıralanabilir;

Muayene Anne sütü bilgilendirmeleri Hasta sevk işlemleri Sağlık raporu verebilme Enjeksiyon ve pansuman işlerinin yapılabilmesi Bazı laboratuvar tetkikleri Acil sağlık desteği Gebe takibi Çocuk takibi Aşı hizmeti Aile planlaması Küçük cerrahi müdahaleler Organ bağış bilgilendirmeleri

Sağlık Ocağı hizmetleri ve aile hekimliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için Sağlık ocağı çalışma saatleri ve tüm detaylar bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.