28 Şubat KHK’sı ne zaman?

Abone Ol

Halka karşı 28 Şubat’tadarbe yapanlarla, halkın engellediği 15 Temmuz darbesini kıyaslamak karşımahalleye şirin gözükmek için çabalayanlara “yeni mahalleye giriş bileti” hükmünde. Üstüne bir de “Kemalistlerbile daha insaflıydı” diyerek ağlak pozlar verdiniz mi, hemağızlarından salyalar akan darbeci artıklarından aferin alıyor; hem de halaiçinde bulunduğunuz camianın “adilşahit patentli” ağabeyi-ablası oluyorsunuz. Ne güzel iş.

Refah-Yol Hükümeti, ülkeyi,Batı’nın emir eri konumundan çıkartıp, “bağımsızkarar almaya çalışan” bir istikamete götürdüğü için FETÖ’nün refikleritarafından devrilmişti. Amerika’nınuşağı olan darbeciler, halkı bu tercihleri sebebiyle ağır bir şekildecezalandırmışlardı. “28 Şubatortamı” denen şey darbecilerin yürürlükteki kanunları dahi hiçesayarak yaptığı “bir dizi cinayete”verilen isimdi.

KIYASLAMAKBİLE HAKARET

15 Temmuz’dan bu yana yaşadıklarımızise Amerika’nın diğer çocuklarının,halkın üzerine ölüm kusarak yaptığı terörün hesabının yine halkın iktidarı tarafından sorulmasından ibaret. Kıyaslamak dahihem kendi tarihimize, hem de tanklarınpaletlerinin arasından vücutlarını topladığımız şehitlerimize hakarettir.

Fakat yine de idrak vevicdan eksikliği olanlar için birkaç not aktarmadan edemeyeceğim. Belki küçüksiyasi hesapları ve ikbalkaygılarından bir nebze olsun başlarını kaldırırlar.

15 Temmuz sonrasında ilanedilen OHAL ile memuriyetten atılanların çoğunu askerler ve polisler oluşturuyor. İçlerinde öğretmenler ve diğerkamu görevlileri de var. Bunların bir kısmı, kısa sürede KHK ile görevlerine iade edildiler. Geri kalanları isedevletin süratle hayata geçirdiği OHAL Komisyonları vasıtasıyla kendileriniaklama imkanına sahipler.

Hatta 7098 Sayılı KHK ile görevlerine iade edilenler tüm mali ve sosyalhaklarını geri aldılar. Yani devlet diyor ki; “Sizi güçlü bir şüphe ilegörevden aldık fakat araştırdık, siz temiz çıktınız. Şimdi çalışamadığınızdönemdeki maaşlarınızı da faiziyle birlikte ödüyorum” Bu şekildememuriyete dönen binlerce kişi var. Devlet darbe tehdidinin devam ettiği birvasatta belinde silahı, elinde imkanıolan memuruna “biraz kenardabekle” demiş, o kadar.

OHAL Komisyonunda kendiniaklayamayana ise yargı yolu açık. Mağdur olduğunu düşünüyorsaAYM’ye, olmadı AİHM’e kadar gidebilir.

28ŞUBAT HUKUKU MU? GÜLDÜRMEYİN..

Ya “o zaman bile daha fazlahukuk vardı” dedikleri 28 Şubat? Memur-Sen’in hazırladığı raporagöre sadece 11 bin öğretmen zorlaistifa ettirildi. 33.271 öğretmen fişlendi, 11.890 öğretmen hakkında başörtüsü sebebiyle soruşturma açıldı ve 3.527 öğretmen sırf başlarınıaçmadıkları için atıldılar. Bunlar sadece öğretmenlerin başına gelenler. Sırfnamaz kıldıkları için atılan 1.635subayı saymıyorum.

Yıllar sonra bir kısmıgörevlerine dönebildi. Tabi hayatta kaldılarsa.. Fakat asla KHK’lılar gibi geriye dönük maaş almadılar.Tazminat talepleri yasayla engellendi.Zorla istifa ettirilenler isemağduriyetlerini hiç ispat edemediler. Eğitim Bir-Sen Gn. Bşk. Yrd. Hasan Yalçın Yayla, yıllardıruğraşmalarına rağmen 28 Şubat Mağdurları hakkında “bir komisyon” dahi kurulamadığını söylüyor.

Bizler alçak bir darbecigüruhun saldırısına maruz kalan milyonlardık.Üstelik tepeden tırnağa haklıydık.

Ne derdimizi yeterinceanlatabildik, ne de yaramızı sarabildik.