Güncel

31 Aralık 2021 yılbaşında kısıtlama var mı? Yılbaşı gecesi yasak olacak mı?

Abone Ol

31 Aralık 2021 yılbaşında kısıtlama var mı? Yılbaşı gecesi yasak olacak mı? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Yılbaşı sokağa çıkma yasağı için gözler gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. Yeni varyantların ortaya çıkması ve salgın sürecinin hala devam ediyor olması nedeniyle tedbir beklentileri de artış gösterdi. "31 Aralık 2021 yılbaşında kısıtlama var mı? Yılbaşı gecesi yasak olacak mı?" soruları bu noktada yanıt aramaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Geçtiğimiz sene salgın nedeniyle 31 Aralık gecesi kısıtlama uygulanmıştı. İşte detaylar…

YILBAŞI GECESİ YASAK OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugün yapılan AK Parti MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada dünya gündeminde yer alan Omicron varyantının ülkemizde vakasına şuan için rastlanmadığı ve bu bağlamda kapanma uygulanmasının düşünülmediği duyuruldu. Bu bilgiler ışığında bugün için yılbaşı gecesinde sokağa çıkma yasağı uygulanması konusunda bir karar alınmış değil. Konuyla ilgili gelişme olması durumunda tüm bilgileri buradan öğrenebileceksiniz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti MYK toplantısı sonrası omicron varyantı ile ilgili, "Türkiye'de şu anda vaka görülmedi. Varyantın olması da zaten önlemlerimizi değiştirmiyor.

Dün Uğur Hoca'yla görüştüm. 1-2 hafta içinde MRNA aşısının yeni varyant üzerindeki etkinliğini açıklayacaklar. Yeni bir aşı içeriğine ihtiyaç olup olmadığı belli olacak" dedi. Yeni varyant için henüz ilave tedbire gerek olmadığına işaret eden Koca, "Bir kapatma düşünmüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de görülmediği için belirtilerin tam olarak bilinmediğini söyleyen Koca, "Bulaşıcılığı deltadan daha yüksek ama sürveyans daha düşük bile olabilir ama birkaç hafta içinde netleşir" dedi.

31 ARALIK 2021 YILBAŞINDA KISITLAMA VAR MI?

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı, geçtiğimiz yıl pandemi etkilerini en az seviyeye indirmek amacıyla yürürlüğe konmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan yılbaşında sokağa çıkma yasağının bu yıl uygulanıp uygulanmayacağı konusunda henüz bir netlik bulunmuyor.

Konuyla ilgili güncel bilgiler gelmesi halinde haberimize eklenecektir.