Adamlığı bozan ne varsa orucu da bozar

Abone Ol

Bugünlerin en müthiş sporu “ Birbirimize düşmek”. Tıka basa çiğlik, boğazımıza kadar ihanete doymuşuz. Bu konuda açın hali özendiriyor bizi. Olanı bitiriyoruz, bitense temcit pilavına sos. Allah’ın tarafında olmak yetmiyor galiba. Hakkından gelemediğimiz şeytan da bizi hackleyip duruyor.

Şeytan nal topluyor ..

Şeytan sinek avlıyor, aylak aylak günah projeleri yazarken esniyordur belki. Ya da gıybet ihalesine girmiş rakipleriyle kurnazlık dalaşına girmiştir. Kepenkleri indirmiş, Ramazan dolayısıyla günah işletmesi kapalıdır levhasını da yazmıştır. Günah tesisleri kapalı olduğu için eski günah işletim sistemini güncelliyordur belki. Bilmem.. Tek bildiğim arada şeytanı korsan çalıştıranlar var. Oruçla aram iyi galiba. Akılda tutmak kolay, önemli olan mideden frikik vermemek.

Şeytanı şarjdan çıkardık eyvallah; lakin ince uçlu şarj arama hevesimize oruç tutturamıyoruz galiba. Hah ha. Bayık gözler, Açılmış yufka gibi arabalarda ve koltuklarında yayılan adamlar, Aslan sesiyle playback yapan, en ufak bir dokunuşta harika kükreyen sinirli adamlar..

Yahu tutma kardeşim diyen ring horozları.. Bu Ramazan’da Twit atarak kalbinin ve beyninin törpüsüz cümlelerini oruca yamayan amatör tutuculardan her saniye olduğu gibi sanal etli gıybetler dinliyoruz. Sosyal medyanın oruç bozduğunu duyduğuma şaşırmayacağım! Ki bence adamlığı bozan ne varsa orucu da bozar! Buradan Diyanet yetkililerine sesleniyorum; lütfen teknolojik fetvalar bölümü açın, sosyal medya günahları diye bir alt başlık yazın, sanal gıybet hızını düşürün. Dijital ilmihal önerimden sonraki önerim budur.

Dalkavukluk da oruç bozar azizim. Sen iki cami arasında kardeşlik mahyasına atfen yayıldığını düşünürsün; lakin ucuzluğun, şirretliğin kahyası olursun. Tetikçilik de oruç bozar azizim. Yeni alınmış ayakkabı nasıl ayağına vuruyorsa sana ait olmayan sözler de ruhuna vurur. Gammazlık da oruç bozar azizim. Yaka paça koşarsın, fısıldayacağın kulağın karpuz suyusun. Kötülükte cömertsin, 24 saat hançer yediriyorsun kardeşine. Sırtındaki kanla sana bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Dinlemiyorsun. Bir tek hançer yemek oruç bozmuyor. Susuyorsun.

El etek yalamak oruç bozar, haksızlıkta tırsmak oruç bozar, cüzdanından kükreyen para sesiyle kardeşinin sesini bastırmak oruç bozar ve kardeşinin etini taşıyıp taşıyıp afiyetle yedirmek oruç bozar. Fitne oruç bozar, demiştir valla padişahımcılık oruç bozar. Kısacası adamlığı, bozan ne varsa oruç bozar. Eyvallah.