Gündem

AFAD'dan yangından etkilenenlere yardım: Hane başına 162 bin lira

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurtta devam eden yangınlarda etkilenenlere destek açıklaması yaptı. AFAD, hane başına 162 bin lira verileceğini duyurdu.

Abone Ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya hesabı X üzerinden yangından etkilenenlere ilişkin açıklamada bulundu.

AFAD, ülke genelinde meydana gelen yangınlarda Sakarya'da 2 mahallede 230, Bilecik’te 7 köy ve 10 mahallede 609, Manisa Akhisar'da 2 bin 936, İzmir Seferihisar'da 42 bin 300 kişi ve Hatay’da 5 mahallede bin 500 vatandaş olmak üzere 50 binin üzerinde kişinin geçici olarak güvenli bölgelere alındığını belirterek, 79 kişinin yangınlardan etkilendiğini açıkladı.

350 AFAD personelinin destekte bulunduğu yangınlarda konteyner talep etmeyen ve kendi imkanlarıyla barınmak isteyen afetzedelere hane başına 162 bin lira ve konteyner talep eden kişilere ise 72 bin lira nakdi yardım yapılacağı belirtildi.