Afganistan’ın başkenti Kabil'deki patlamanın Pakistan saldırısı olmadığını belirten Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid, patlamanın akaryakıt yüklü tankerin neden olduğunu doğruladı.
Sivil toplum kuruluşu EMERGENCY'nin Afganistan Direktörü Dejan Panic, patlamada 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 35 kişinin de yaralandığını açıkladı.
ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR
Panic, 5'i ölü olmak üzere 40 kişinin Kabil'deki EMERGENCY Cerrahi Merkezi'ne getirildiğini belirterek, "Yaralılarla dolu ambulanslar almaya başladık ve hastanemizden birkaç kilometre uzakta patlamalar olduğunu öğrendik. Şu ana kadar kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere 40 kişi getirildi. 10 kişinin durumu kritik. Ne yazık ki 5 kişi ise hastaneye getirildiğinde ölmüştü. Ölü ve yaralı sayısı henüz kesin değil" dedi.