Siyaset

“Aile en sağlam yapıdır”

Abone Ol

Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Memur-Sen Genel Merkezinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesiyle ortaklaşa düzenlenen Aile Kongresi’nde açılış konuşmasını yapan Kurtulmuş, Dünyanın en önemli toplumsal varlıklarından ailenin, korunması, geliştirilmesi ve ileriye götürülmesi bakımından fikirlerin müzakeresinin önemli olduğunu vurguladı. Aile kavramı için tıpta kullanılan “Kök hücre” benzetmesini yapan Kurtulmuş, Tıpta nasıl kök hücreden bozulmuş olan hücreleri yeniden yenilemek mümkündür. Biz aileyi sağlam tutabilirsek, kök hücre olan aileyi sağlam tutabilir, koruyabilir, iyileştirebilirsek diğer toplumsal hastalıkları da onararak şu fani toplumun içerisinde canlı tutmuş olabiliriz” diye konuştu.

Aile değerlerini korurken kadın haklarının da muhafaza edileceğini belirten Kurtulmuş, son dönemde gündemde olan kadına şiddet vakaları için, Kadın haklarını savunmak, kadına karşı şiddete karşı sonuna kadar mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Zaten kadına karşı şiddet toplumun geniş kesiminin karşı çıktığı bir şeydir. Kadına karşı şiddetti Türk toplumunun genel bir özelliğiymiş gibi gösterilmesini de ayrıca kınıyorum. Kadına karşı şiddet bir insanlık suçudur” dedi.

Ailenin geleceğin teminatı olduğuna değinen Kurtulmuş, ailenin yıpratılmasının milletlerin geleceğini ortadan kaldıracak en sinsi toplumsal virüslerden birisi olduğunu belirterek, “O yüzden aile yapısının korunması oldukça önemlidir. Her ailenin başlangıcını oluşturan kadın ve erkeği ise birbirlerinin düşmanı olmadığı bir geleneği taşıyan bir milletiz. Kadın ve erkek birbirine düşman değil, birbirini tamamlayan bir sistemdedir” diye konuştu.