Siyaset

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: IMF’ye muhtaç olmadık olmayacağız

Abone Ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu, TBMM oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin koronavirus (coronavirus) salgını sürecinde verdiği başarılı mücadeleyi değerlendirdi.

“83 MİLYON GÜVENCE ALTINDA”

Türkiye’nin, sosyal devlet olmanın en güzel örneklerini tüm dünyaya sunduğunu belirten Akbaşoğlu “Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı karar gereği 83 milyon vatandaşımızın hepsi Kovid-19 tedavisi noktasında sosyal güvence altına alınmıştır. Ücretsiz şekilde tedavi imkânı sunulmuştur. ABD’ye baktığınızda 34 bin dolara tedavi olunurken, Türkiye’de tüm vatandaşlarımıza bu tedavi ücretsizdir” ifadelerini kullandı.

“POLİTİKALARIMIZ YERLİ VE MİLLİDİR”

“Dünyanın en demokratik ve sosyal devlet ilkelerini bir kutup yıldızı gibi bütün insanlığa örnek teşkil edecek şekilde ortaya koyan büyük bir yönetim biçimi ortaya koyan devletimiz ile övünmeniz lazım” diyen Akbaşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurt dışındaki şatolardan emir alanlar bunu anlama kabiliyetine maalesef sahip değiller. Biz milletimizin emrinden asla çıkmayız. Bize göre egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bizim tüm politikalarımız milli ve yerlidir, kendine yeten politikalardır. Biz IMF’ye muhtaç olmadık, olmayacağız. Bu, Türkiye’nin başarısını göstermektedir. Biz bize yeteriz.”