Spor

Alanya'da 11'ler belli oldu! Galatasaray'da bir ilk...

Alanyaspor-Galatasaray mücadelesinde 11'ler belli oldu. Sarı-kırmızılı takımda Aurier'in 11'de yer almasıyla bir ilk yaşandı.

Abone Ol

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Corendon Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. 

Alanya Oba Stadyumu'nda oynanacak mücadeleyi Cihan Aydın yönetecek. Bu akşam saat 20:00'de başlayacak karşılaşmada ilk 11'ler belli oldu. Serge Aurier'in ilk kez 11'de maça başlamasıyla Cimbom'da bir ilk de yaşandı. 

İLK 11'LER

Corendon Alanyaspor: Ertuğrul, Hadergjonaj, Furkan, Aliti, Balkovec, Richard, Fer, Oğuz, Efecan, Yusuf, Hassan.

Galatasaray: Muslera, Aurier, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Galatasaray, ligin geride kalan 31 maçlık bölümünde 27 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayarak 84 puan topladı. Sarı-kırmızılılar, haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider girmişti. VavaCars Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 2-1 yenen ve puanını 85'e çıkaran Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Alanya'dan 3 puanla dönerek yeniden zirveye çıkmayı hedefliyor.

Alanya temsilcisi ise 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 yenilgiyle 42 puan aldı. Ligde 7 maçtır yenilmeyen Fatih Tekke'nin çalıştırdığı Corendon Alanyaspor, serisini sürdürmek istiyor.

İki takım arasında Süper Lig'in ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 4-0 kazanmıştı.

Yabancı VAR görev yapacak

Alanyaspor-Galatasaray karşılaşmasında Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında yabancı hakem olacak.

Türkiye Futbol Federasyonunun bu haftadan itibaren hayata geçirdiği kritik maçlardaki yabancı VAR ataması, Alanyaspor-Galatasaray karşılaşmasında uygulanacak.

Son 12 lig maçını kazandı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de yaptığı son 12 maçtan galip ayrıldı. Son olarak Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda EMS Yapı Sivasspor ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki 12 resmi maçı da kazandı.

Galatasaray, 19 maçtır yenilmiyor

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki son 19 müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi. Bu sezonki tek yenilgisini 12. haftada deplasmanda Atakaş Hatayspor müsabakasında yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 19 lig maçında 17 galibiyet, 2 beraberlik aldı.