Güncel

Ali Erbaş ne dedi? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ‘eşcinsellik’le ilgili ne söyledi?

Abone Ol

Corona virüs karantinasında girdiğimiz Ramazan ayında maneviyata yönelmek isterken bazı çevreler son günler sosyal medyada “eşcinsellik” güzellemesi yapmaya başladı. Bu paylaşımlara cevap Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan geldi. Ankara Hacı Bayram Camii’nde, temsili Cuma namazını kıldırması ve Cuma hutbesindeki sözler çokça tartışma konusu oldu. Peki, Ali Erbaş ne dedi? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ‘eşcinsellik’le ilgili ne söyledi? Bu soruların cevabı haberimizde…

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.  Ali Erbaş ne dedi?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, Ankara Hacı Bayram Camii’nde, temsili Cuma namazını kıldırması ve Cuma hutbesinde; “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor” demişti.

Ankara Barosu ve İzmir Barosu, Erbaş’ın ifadeleri kullanmasından rahatsız oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eşcinsellik ve eşcinsellerle ilgili sözleri tartışma yarattı. Ankara Barosu ve İnsan Hakları Derneği, o sözler için suç duyurusunda bulunacaklarını açıklarken Ali Erbaş’a sosyal medyadan büyük destek geldi.

Kabine Toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek vererek Erbaş’ın yalnız olmadığını dile getirdi.

Ramazan ayının ilk cuma hutbesini internet üzerinden veren Ali Erbaş eşcinsellikle ilgili şunları söyledi:

-Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.