Siyaset

Bakan Soylu: Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz

Abone Ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kanal 7’de katıldığı  Başkent Kulisi isimli programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, programda FETÖ ile mücedele konusunda önemli bilgiler paylaşırken örgütün TSK imamı firari Adil Öksüz ile ilgili yaptığı açıklamada “Nerede olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı

Soylu’nun açıklamalarından diğer satır başları:

FETÖ AYNI ZAMANDA BİR İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ

“FETÖ süreci canlı bir süreç. Matruşka bebeği gibi düşünün. İç içe geçmiş bir yapı var. FETÖ sadece bir terör örgütü değil aynı zamanda bir istihbarat örgütüdür ve bunu sökmek çok kolay değildir.Bizim şuandaki teknik kabiliyetlerimiz çok daha yüksek. Vatandaşımız rahat olsun biz FETÖ konusunda içeride arıza bırakmayız.

Nasıl PKK’ya, DHKP-C’ye biz izleme yapıyorsak aynısını FETÖ’ye de yapıyoruz. Ankesör ve büfe soruşturmalarında yüzde 40 etkin pişmanlık oldu.

CHP’NİN “BEŞTEPE” İDDİASI

Siyasi açıdan ahlaksal bir sorun var ortada. Bir yalanı bir gerçek olarak ifade eden bir genel başkan var. Kandırıldı, kandırılmadı; bunu izah etmesi gereken kişi kendisi. Sahte araba plakaları var, ismin kim olduğu ortaya çıktı. Olay çok somut ortada.

(Kılıçdaroğlu’nun “İzleniyorum” iddiası) Bu bir zihnin hastalıklı hali. Birilerinin peşine adam takıldıysa devlette bunu bilmemek mümkün değildir. Deli saçması bir konu bu. Devlet beni izliyor diyor; peki izledi de ne oldu? Ne yapacaktınız da devlet bunu engelledi? Siyaset açık bir alandır. Kendine gelen haberleri doğru sayarak, bir süreç oluşturmak isteyebilir. Bunu daha çok marjinal partiler yapardı geçmişte. Bunu konuşmaya bile gerek yoktur, marazi bir haldir, yok hükmündedir.

PKK’NIN KÖŞESİNDEN ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL

Bir boksör bir boksörü ringde köşeye sıkıştırmış. Üst üste hamleler yapıyor karşı tarafın yapacağı bir şey kalmamış aynı şekilde PKK’nın köşesinden çıkabilmesi artık mümkün değil. Oradan soyunma odasına geçecek onu da alacağız. Oraya da kandil diyebiliriz.

Biz artık daha profesyonel bir yapıya geçtik. Manşetlerin atıldığı dönemde böyle değildik. Cumhurbaşkanımızın önderliğinden savunma sanayinde önemli hamleler yapılıyor.

CHP’YE NEDEN DOĞU’DA YOK

CHP’ye seslenmek istiyorum Doğu ve Güneydoğu’da var mısınız? HDP ve PKK’ya neden itiraz etmiyorsunuz? Bir sorgulayın kendinizi. Orada siyaset yapma şansına AK Parti sahipse siz de olabilmelisiniz. . CHP’nin doğu ve güneydoğu’da olmayışı demokratik bir korkudur. Demokrasi sadece Ege’de yok.

Anayasa Mahkemesi, 15 Temmuz’u unutabilir ama ben vatandaş olarak unutamam.

OHAL Komisyonu FETÖ meselesinde çok titiz çalışıyor.

“İLK KEZ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BİR DEVLET YÖNETİYOR; ABD!”

5 bin 300 aileyle görüşüyoruz, son 3 yılda 600’ün üzerinde terör örgütü (PKK) mensubunu ailesiyle ikna ederek getirip adalete teslim ettik. Teslim olan teröristlerin ifadelerinden neler olduğunu anlatsam milletimizin midesi bulanır, kendisine gelemez. Tüm ahlaksızların üst üste bina edildiği bir terör örgütünden bahsediyoruz.  İlk kez terör örgütünü bir devlet yönetiyor; ABD, terör örgütünü yönetiyor.

PKK’ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da PKK’ya alan bırakmayacağız.

Eskiden Kürtçe konuşana ters bakarlardı. Artık böyle bir şey yok. Bu AK Parti’nin yaptığı bir devrimdir.

Doğu ve Güneydoğu’nun makus talihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yendi.

Son 3-4 yılda, çukur ve barikat olaylarından sonra Doğu’daki üniversiteli sayısı 3-4 kat arttı.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…