Spor

Beşiktaş, Malatya'da galibiyet serisini devam ettiremedi

Abone Ol

Süper Lig’de ligde kalma mücadelesi veren Yeni Malatyaspor, 23. hafta karşılaşmasında  Beşiktaş’ı konuk etti. İlk yarısı golsüz biten maçta perdeyi Alex Teixeira açtı. Ancak yıldızlarını sahaya süren Yeni Malatya, Adem Büyük’ün penaltıdan attığı golle skoru 1-1’e getirdi. Son anlarda Vida’nın kafa vuruşu ve dönen pozisyonda Batshuayi’nin şutunda direği geçemeyen Beşiktaş, lig sonuncusu Yeni Malatyaspor karşısında 2 puana veda etti.

KARTAL’IN 2 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ SONA ERDİ

Öte yandan Beşiktaş’ın 1-0 önde götürdüğü dakikalarda genç futbolcu Emirhan İlkhan’ın da bir şutu direkten dönmüştü. Ligdeki iki maçlık galibiyet serisi sona eren Beşiktaş 36 puana, 3 puan hasreti 12 maça çıkan Yeni Malatyaspor ise 16 puana yükseldi. Malatyaspor bir sonraki maçında Fatih Karagümrük’e konuk olacak. Beşiktaş ise sahasında Antalyaspor’u ağırlayacak.

DİREKLER GEÇİT VERMEDİ

Yeni Malatyaspor'da 24. dakikada Mustafa Eskihellaç'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruş, direkten oyun alanına geri döndü.

77. dakikadaki Beşiktaş atağında ise genç futbolcu Emirhan İlkhan'ın şutu, direkten döndü.

Beşiktaş'ın 89. dakikada gelişen atağında Domagoj Vida'nın kafa vuruşu direğe takıldı, atağın devamında pozisyonu tamamlamak isteyen Batshuayi de şutunda direği geçemedi.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Karşılaşmanın 28.dakikasında Yeni Malatyaspor Stadyumu'nun çatısından kar kütlesi ev sahibi takımın yedek kulübesinin üzerine düştü. Buz kütlesi halinde düşen karlar sadece kulübenin üst tarafına geldi. O sırada kulübenin dışında kimsenin bulunmaması büyük bir faciayı önledi. Olayda yaralanan olmadı ve tehlike ucuz atlatıldı.

KAZANABİLECEĞİMİZ MAÇTI

Yeni Malatyaspor deplasmanından 1 puanla ayrılan Beşiktaş'ta takımın genç isimlerinden birisi olan Rıdvan Yılmaz, karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu bu karşılaşmada üstün oynadıklarını, kazanabilecekleri bir maçta 1 puan aldıklarını söyledi.

Genç futbolcu "Kazanabileceğimiz maçtı, biz üstün oynadık. Olmadı, üzgünüz. Kesinlikle kazanmamız gerekiyordu. Biz ayağa kalkmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Umarım ayağa kalkacağız." dedi.

JOSEF SOZA OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Siyah-beyazlı takımda 40. dakikada orta sahada kendini yere bırakan Brezilyalı yıldız oyuna devam edemedi.

Arka adalesinde sorun yaşayan Josef yerini Atiba'ya bıraktı. Kanadalı oyuncu 45. dakikada oyuna dahil oldu.

BİTİRİCİLİK SORUNUMUZ VAR

Beşiktaş'ın yıldız ismi Rachid Ghezzal'dan 1-1 biten maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Takımın bitiricilik sorunu olduğuna değinen Cezayirli oyuncu şöyle konuştu:

10 numara, kanat oynarım, fark etmez. Zaten çok fazla içeri girerek oynuyorum. Kapanan rakiplere karşı gol atmak kolay olmuyor ama yapacak bir şey yok, çalışmaya devam edeceğiz.

Son 15 dakikada düşüşe geçmemizin nedenini açıklamak zor. Maçı erken bitirmek gerek. Son bölümü daha kolay oynamanız gerekiyor. Çünkü maç 1-0 olduğunda skoru korumak için çok fazla enerji harcıyoruz.