Beylikdüzü’nün yeni çorba içme mekânı: Karacalı Restaurant

Abone Ol

Genelde çorba mekânlarını severim. Kelle paça, işkembe, çürük hele bu dönemlerde sarmısaklı ve sirkeli de olursa tam bir şifa kaynağıdır. Özellikle son dönemlerde artan virüs problemlerine karşı vücutta deyim yerindeyse bir kalkan oluşturup, direnci artırmaktadır. Ancak iyi bir çorbacı, aynı zamanda süper bir kebapçı değildir. Yani genelde diyorum. Bunun istisnalardan biri olarak Karaca Restoranı gördüm desem yanlış olmaz sanırım. Karacalı Restaurant diğer restoranlardan oldukça farklı olarak, hem iyi çorba yeri hem de muhteşem bir kebap salonu ve aynı zamanda şahane bir lahmacun mekânı. Ancak hepsini birden yemeyin tabii. Belli aralıklarla farklı seçeneklerini deneyin derim.

Beylikdüzü’nde güzel mekânlardan biri de Karacalı Restaurant oldu

Beylikdüzü’nde olan bu şahane Karacalı Restaurant’a geçenlerde gittim. Çok yeni henüz, açılalı 1-2 ay gibi olmuş. Ama daha şimdiden beylikdüzü halkının güvenini kazanmış. Çok kıymetli olan ailesinden tanıdığım değerli kardeşim Emir Bey, ortağı Selman Bey ve diğer otakları ile beraber 3 kişi açmışlar mekânı. Muhteşem bir iş gerçekleştirmişler. Başka bir markanın bayiliğini yapmak yerine sıfırdan kendi markalarını üretmişler ve tamamen yerli bir Türk markası olarak Beylikdüzü halkına hizmet vermeye karar vermişler. Bu lokasyonda daha önce başka bir restoranın pek iş yapamamasına karşılık, Karacalı Restoran daha ilk aylarda bile mükemmel bir performans göstermiş. Kendi markaları olması iyi de, çok daha yeni bir marka olmalarına ve bu durum bir dezavantaj gibi görünmesine rağmen, azimle çalışmaları ve epey uzaktan Gaziantep’in en iyi markalarından imam çağdaşın ustasını transfer etmeleri sayesinde bu işi başarmışlar diyebilirim.

Lezzet tamam ama en önemli konuların başında güvenlik ve hijyen gelir

Ayrıca çorbacı konseptinde olduklarından hijyene çok dikkat ediyorlar. Mesela çok önemsediğim bir konu, İşkembeyi kostikle temizlenmiş olanı almıyorlar. Çok yeni ve muhteşem bir uygulama olarak, paket servisinde çorbayı ve diğer katkı soslarını cam kavanozda servis ediyorlar. Sanırım sektörde bu durum fazla görünmüyor. Bırakın cam kavanozu, kâğıt veya plastik kaplarda ve çorba gelinceye kadar da soğumuş oluyor. Cam kavanoz hem sağlıklı hem de sıcak sıcak servis edilmesi sayesinde süper bir fikir olarak çorba paket servisinde devrim diyebiliriz.

Ayrıca Karacalı Restaurant’ın kalitesini belirleyen en önemli yemeklerinden biri olan “Ali Nazik Kebab”ını hala tatmadıysanız damak lezzetinize bir özür borçlusunuz demektir. Diğer kebaplar, Edirne yaprak ciğer ve tabi ki özellikle çorbalar, şırdan, dana ayak paça, tuzlama, kesede tuzlama, şırdan tuzlama, Antep usulü kelle paça, çürük kelle paça vs. çeşit çeşit nefis çorbalar hepsi lezzet açısından çok iyiler.

Özetle, kebabı, işkembesi, kelle paçası, beyranı, lahmacunu, pidesi, donuk olmayan katmeri, kabak tatlısı vs. daha burada sayamadığım birçok lezzeti tatmaya gidin derim.

Okuyucularıma önemli bir not

Burada bir noktanın altını çizmek istiyorum. Benim tavsiye ettiğim mekânlar hakkında lütfen yorumda bulunun. Ve bana en kısa yoldan yani Instagram’dan @talipbayram üzerinden yazın. Yazılanlara göre kendimi test etme imkânı da vermiş olursunuz. Ama lütfen samimi ve gerçekçi yorumlarda bulunun lütfen. Tavsiye ettiğim her hangi bir mekâna gittiyseniz ve gerçekten en ufak dahi bir problem yaşadıysanız dahi, hemen yazın ki ben bileyim. Ben gittiğimde benim önüme konulan lezzetler hakkında yorum yapıyor ve yazılarımı bu açıdan bakarak yazıyorum. Benim için özel hazırlanmış lezzetler olabilir. Ancak emin olun çoğunlukla geliyorum dediğimde, gittiğimden en fazla yarım saat öncesidir. Yani önceden haber veriyor değilim. Sadece bilgisi olsun belki yerinde olmayabilir diye haber veriyorum. Gittiğimde ise kendime göre her zaman farklı şeyleri denemeye çalışıyorum.