Dünya

Bir Yunan’ın itirafları: “Nerede Türkiye, nerede biz!”

Abone Ol

Türkiye’nin sınır kapılarını açmasının ardından Avrupa Birliği’nin (AB) doğudaki ilk sınırı olan Yunanistan’a doğru büyük bir sığınmacı akını başladı. Hemen arkasından da Yunan kolluk kuvvetlerinin sınırı geçmek isteyenlere uyguladığı, cinayetlere varan şiddetin görüntüleri ajanslara birer birer düştü; düşmeye de devam ediyor.

YUNAN SAĞI COŞTU BİR KERE! 

Bu durum bir yandan da, iki ülke arasındaki politik gerilimin dozunu artırırken, özellikle “freni patlamış” bazı Yunan aşırı sağcılar çok ileriye giderek “savaş” naraları dahi atar hale geldi.

BİR DE “ACI GERÇEKLER” VAR

Ancak Yunanların bu hayalciliğinin karşısında hem politik hem kültürel hem de savaş teknolojisi alanında fersah fersah ilerlemiş bir Türkiye resmi var. Üstelik iki ülke arasındaki bu farkı biraz aklı başında bir Yunanlının dahi görmezden gelmesi mümkün değil. İşte o aklı başında Yunanlardan biri olan politika uzmanı ve televizyoncu Yannis Theodoratos bu farkı 2018 yılında yaptığı programda çok net bir şekilde anlatmış.

İHA’LARA DA DİZİLERE DE  

Türkiye’nin son yıllarda hem savaş sanayii (hard power) hem de kültürel alanda (soft power) attığı adımları ülkesi ile kıyaslayan Theodoratos, Yunan yönetimine sert eleştiriler getiriyor. İHA’lardan füzelere kadar savunma sanayimizin ürettiği savaş araç gereçlerini sıralayan Theodoratos, dünyaya açılan Türk dizileriyle de Türkiye’nin tarihi ve kültürel zihnini inşa ettiğini belirtiyor. Kısacası Theodoratos videosunda adeta şu mesajı veriyor: “Nerede Türkiye nerede biz!”

İşte o video: