Güncel

Cavit Erkılınç kimdir, nereli? BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç kaç yaşında?

Abone Ol

Cavit Erkılınç kimdir, nereli? BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç kaç yaşında? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan atama karına göre Cavit Erkılınç Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı. Bu atamanın ardından Cavit Erkılınç'ın kim olduğu vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. işte Cavit Erkılınç kimdir, nereli? sorusunun yanıtını haberimizin detaylarında.

CAVİT ERKILINÇ KİMDİR, NERELİ?

Cavit Erkılınç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan artama karalarına göre Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne getirildi.

Hakkında detaylı bilgi bulunmayan Cavit Erkılınç, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Cavit Erkılınç Elazığlıdır.

BASIN İLAN KURUMU NEDİR?

Basın İlan Kurumu, resmi ilanlar ile kamu kurum kuruluşlarına ait reklamların, gazete ve dergilerde yayınlanmasına aracılık etmektedir. Gazete ve dergileri, dönemsel veya şikâyete bağlı olarak mevzuat ve Basın Ahlak Esasları kapsamında denetlemektedir.

Kurum, gazete ve dergiler ile basın dernek ve sendikalarına beş yıla kadar kredi açmakta; basında fikir ve beden işçisi olarak çalışanlara vadesi iki yılı geçmemek üzere borç para vermektedir. Ayrıca Kurum, yardıma muhtaç basın mensupları ile vefat edenlerinin ihtiyaç sahibi ailelerine de maddi yardımda bulunmaktadır.