Güncel

Çevrimiçi kazanım değerlendirme sınavı giriş (9. sınıf) | MEB çevrimiçi kazanım değerlendirme uygulaması nedir? İşte katılım bilgileri…

Abone Ol

Türkiye’de 23 Mart’ta başlayıp 19 Haziran’da sona eren ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik uzaktan eğitim süreciyle ilgili çevrimiçi kazanım değerlendirme testi uygulanacak. Dün itibariyle (1 Temmuz) başlatılan ve ilk gün için 5. sınıflara uygulanıp her sınıf için ayrı tarihlerin belirlendiği çevrimiçi kazanım değerlendirme sınavı (9. sınıf bugün) sayesinde öğrenciler, uzaktan eğitim sürecindeki kazanımlarını değerlendirecek. MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından hazırlanan teste katılmak isteyen öğrenciler uygulamanın detaylarını araştırmaya başladı. 1 –  7 Temmuz tarihleri arasından gerçekleştirilecek olan MEB çevrimiçi kazanım değerlendirme uygulaması nedir? Çevrimiçi kazanım değerlendirme sınavı giriş (9. sınıf) ve katılım bilgileri haberimizin detayında…

MEB ÖDSGM Çevrimiçi kazanım değerlendirme sınavı giriş için tıklayın!

MEB çevrimiçi kazanım değerlendirme uygulaması nedir? İşte katılım bilgileri

MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen yazılım aracılığıyla Türkiye genelinde 1-7 Temmuz’da ‘Çevrimiçi Kazanım Değerlendirme Uygulaması’ gerçekleştiriliyor.

Söz konusu uygulama, resmi ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve liselerin 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik düzenlendi. Öğrencilere, öğrenim gördükleri sınıf seviyelerine uygun olarak hazırlanan, bilgisayar, tablet ve cep telefonundan katılabilecekleri çevrimiçi testler uygulanacak.

Testi, 5’inci sınıflar 1 Temmuz, 9’uncu sınıflar 2 Temmuz, 6’ncı sınıflar 3 Temmuz, 11’inci sınıflar 4 Temmuz, 7’nci sınıflar 6 Temmuz, 10’uncu sınıflar 7 Temmuz tarihlerinde 08.00-23.59 saatleri arasında ‘arastirma.meb.gov.tr’ adresi üzerinden yapabilecek.

Uygulama süresi tüm sınıf seviyelerindeki tüm testler için 40 dakikadır.

Her testte 20 soru yer almaktadır.

Uygulama sonunda doğru, yanlış ve boş bırakılan soruların sayıları görülebilmekle beraber, bu sonuç herhangi bir yerde not veya puan olarak kullanılmayacaktır.

Öğrenciler, sistemin kendisine rastgele atadığı derslerden teste tabi olacak

Ortaokul öğrencilerine Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce, lise öğrencilerine ise Türk dili ve edebiyatı, matematik, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerinden testlere tabi olacak.

Her öğrenci, sistemin kendisine rastgele atadığı sadece bir dersten uygulamaya katılabilecek.