Gündem

Eve dönüş yürüyüşü

Onlar sadece yıkılmış evlerine değil, yitirilmiş çocukluklarına, umutlarına ve vatanlarına dönüyorlar. Gazze sahilinde, tarihin en sessiz ama en görkemli yürüyüşü başladı.

Abone Ol

Gazze’nin altını üstüne getiren bombardımanlar bittiğinde, geriye kalan sadece yıkıntı değildi. O yıkıntıların arasından, bir halkın direnci de ayağa kalktı. Tıpkı 1948’de sürgün yollarına düşen dedeleri gibi, şimdi torunlar da yürüyordu … Ama bu kez başka bir yöne: Eve doğru. Her adım, tarihin kayıt defterine yazılan bir direniş cümlesi gibiydi. Kimi elinde bir anahtar, kimi sırtında bir battaniye… Hepsinin yüzünde aynı ifade: “Bu topraklar bizim.”

ALINTERİ İLE SULANMIŞ TOPRAKLARA

Dünya tarihinin büyük yürüyüşleri vardır: Musa’nın halkını Mısır’dan çıkarışı, Gandhi’nin Tuz Yürüyüşü, Bosna’da annelerin sessiz geçitleri, Kudüs’ten sürülenlerin gözyaşları… Şimdi bu sahil, o yürüyüşlerin son halkasıdır. Gazze, kendi “Exodus”unu yaşıyor... Ama bu kez vadedilmiş toprağa değil, alın teriyle sulanmış ana toprağa dönüyorlar.