Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in yaşamını yitirdiği olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, havuzun bakımından sorumlu Yalçın Ö. ile site güvenlik ve bakım işlerinden sorumlu Ahmet S. gözaltına alındı. Her iki ismin daha önce şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınmıştı.
20 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI, SORUŞTURMA GENİŞLİYOR
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada şimdiye kadar 20 kişinin ifadesi alındı. Soruşturma kapsamında bilirkişi raporunun savcılığa ulaştığı, teknik bulguların ardından gözaltı kararı verildiği belirtildi. Rapora göre Yalçın Ö.’nün havuz bakımında ihmalinin bulunduğu, Ahmet S.’nin ise kaçak akım riskini yetkililere bildirmediği kaydedildi.
SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
Şüpheliler emniyete götürülürken, bilirkişi raporunda yer alan detaylar doğrultusunda soruşturmanın genişletileceği ve yeni gözaltıların olabileceği ifade edildi.
NE OLMUŞTU?
6 Haziran akşamı Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki evinde, havuzun makine odasındaki bir arızayı kontrol etmek isterken elektrik akımına kapılan Ferdi Zeyrek, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Zeyrek, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde 9 Haziran’da yaşamını yitirmişti.