Spor

Filenin Sultanları tarih yazıyor! Dünya finalindeyiz…

Filenin Sultanları, Dünya Şampiyonası’nda tarih yazıyor. Türkiye, finalde İtalya ile karşılaşarak ilk kez şampiyonluk için sahaya çıkacak.

Abone Ol

A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Dünya Voleybol Şampiyonası’nda finale yükseldi. “Filenin Sultanları”, şampiyonluk için bugün İtalya ile karşı karşıya gelecek.

Müsabaka saat 15.30’da başlayacak ve TRT 1’den canlı yayınlanacak.

TARİHİ YOLCULUK

Milliler, E Grubu’nda İspanya, Bulgaristan ve Kanada’yı set vermeden mağlup ederek son 16 turuna adını yazdırdı. Bu turda Slovenya’yı da 3-0’la geçen Sultanlar, çeyrek finalde güçlü rakibi ABD’yi 3-1 yenerek büyük bir başarıya imza attı.

Yarı finalde Japonya’yı 3-1’le geçen milliler, böylece tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası’nda final bileti aldı.

GEÇMİŞTEN BUGÜNE

Türkiye, Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası’na ilk kez 2006’da katıldı. O yıl turnuvayı 10. sırada bitiren Filenin Sultanları, 2010’da 6. oldu.

Sonraki yıllarda 2014’te 9’unculuk, 2018’de 10’unculuk ve 2022’de 8’incilik elde eden milli takım, bu yıl ise zirveye en yakın olduğu noktaya ulaştı.

Bugün oynanacak final mücadelesi, Türkiye’nin voleybol tarihindeki en büyük başarılarından biri olarak tarihe geçecek.