15 Temmuz Destanı

15 Temmuz’un çocuk şehitleri: Şehadete yürüyen kahramanlar

TSK içine sızan FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişimini durdurmak için işçisi, mühendisi, profesörü, ev kadını ve emeklisine her kesimden vatandaş sokak ve meydanlara çıktı. Yürekler en çok çocuk şehitlere yandı.

Abone Ol

17 yaşındaydı Mahir Ayabak... Garsonluk yapıyordu. 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında işyerindeydi. İşten çıkar çıkmaz işgal altındaki Yeşilköy Havalimanı’nı kurtarmak için yola çıktı. Mahir ve arkadaşları, darbeci hainlerden birini etkisiz hale getirerek polislere teslim etmişti. Olay sonrası darbecilerin hedefi oldu, genç yaşta şehit düştü.

20 yaşındaki Ömer Takdemir, askere gitmeye hazırlanıyordu, şehit düştü. Ömer Takdemir, Kazan destanında şehit oldu. 15 Temmuz gecesi hain darbecilerin merkezi Akıncı Ana Jet Üs Komutanlığı’ydı. Üsten kalkan uçakları engellemek isteyen yaklaşık 8 bin Kazanlı, karargahın önüne gitti. Kalabalığın arasında bulunan Ömer Takdemir, Yakup Hasan Mahallesi’nde tankın altında kaldı, şehit düştü.

17 yaşındaki Mutlu Can Kılıç, Ankara’nın Bala İlçesi’nde garsonluk yapıyordu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni hain darbecilerden korumak için mücadele etti. Cumhurbaşkanlığı yakınlarında darbecilerin ele geçirdiği savaş uçağından atılan bomba nedeniyle şehit düştü

15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimin en genç şehidi oldu. Halil İbrahim Yıldırım, Şanlıurfalı 5 çocuklu bir ailenin oğluydu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine babasıyla birlikte direniş için sokağa çıktı. Hain darbecilerin kurşunlarından birinin başına isabet etmesi sonucu hastaneye kaldırıldı.

20 yaşındaki Fatih Kalu, 15 gün sonra askere gidecekti, akrabalarını ziyaret için Bolu’dan başkent Ankara’ya gitti. Fatih Kalu, üniforma giymiş hain darbecilerin saldırısında şehit oldu. Fatih Kalu, 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni savunmak için Ankara sokaklarındaydı. Darbecilerin ele geçirdiği helikopterden açılan ateş sonucu şehadet şerbetini içti.

20 yaşındaki Mustafa Direkli, Okan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ikinci sınıf öğrencisiydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlara davet etmesiyle arkadaşıyla birlikte Kurtköy Orhanlı Gişelerine doğru yola çıktılar. En ön saflara geldiğinde ise darbecilere, “Teslim olun” diye bağırınca acımasızca vurularak şehit edildi.

20 yaşındaki Ümit Yolcu, Şanlıurfalı’ydı. Hain girişim sonrası darbecilerin işgali altındaki Bayrampaşa Çevik Kuvvet Amirliği’ni korumak arkadaşlarıyla birlikte direnişe katıldı. Darbecilerin çevreye yaylım ateşi açması sonrası şehit oldu.

Babasının ısrarına aldırmadı, genç yaşta şehadet şerbeti içmeye koştu. 16 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçok, duayen isim Erol Olçok’un oğluydu. Koşuyolu Özel Birey Temel Lisesi’nde eğitim görüyordu, mezun olup hukuk fakültesine girecekti. 15 Temmuz gecesi babası dava insanı Erol Olçok, hain darbecilere karşı sokağa çıkınca o da bir an bile tereddüt etmedi. Babasıyla birlikte omuz omuza direndi. Hain darbecilerin Boğaziçi Köprüsü’nde açtığı ateş sonucu babasıyla birlikte şehadet makamın ulaştı.

1998 doğumlu Rüstem Resul Perçin, Ankara’da ailesiyle birlikte yaşıyordu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla direniş için sokağa çıktı. Jandarma Genel Komutanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresine gitti. 17 yaşındaki Rüstem Resul Perçin, darbeciler tarafından açılan ateşle şehit oldu.

Annesini 3, babasını ise 13 yaşında kaybeden 20 yaşındaki Samet Cantürk, Kazan Belediyesi’nde çalışıyordu. 15 Temmuz gecesi kendisiyle gelmek isteyen kardeşi Kazım’a, “Sen nenemle kal. Ona göz kulak ol” diyerek vatanı kurtarmaya gitti ve vücuduna isabet eden hain kurşunla şehitlik makamına yükseldi.

17 yaşındaki Uhud Kadir Işık, sağlık meslek lisesi anestezi bölümü mezunuydu. Astsubaylık sınavına girmiş, imtihanı iyi geçmişti. 15 Temmuz gecesi babasıyla birlikte başkent Ankara’daki direnişe katıldı. Babasının, ‘Sıkıntı var geri dönelim’ sözüne, ‘Madem sonuna kadar gitmeyecektik, niye buraya kadar geldik’ diyerek karşılık verdi. Genelkurmay Başkanlığı önündeki darbeci saldırılarında yaralanan direnişçilere tıbbi müdahalede bulunuyordu. Orada darbecilerin ele geçirdikleri helikopterden açtıkl