Güncel

19 Mayıs 2021'de sokağa çıkma yasağı var mı? İşte detaylar...

17 günlük tam kapanmanın ardından yasakların 19 Mayıs'a uzatılıp uzatılmayacağı konusu gündeme geldi. Çarşamba gününe denk gelen resmi tatil 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? İşte detaylar...

Abone Ol

19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağının olup olmadığı sorusu dünkü Kabine Toplantısı sonrasında yanıt buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kabine Toplantısı kararlarından tam kapanma uzatıldı mı sorusunun yanıtına da ulaştı. Tam kapanma 17 Mayıs tarihinde son bulacak ve 1 Haziran'a kadar kademeli normalleşme kararları yürürlükte olacak.

Kabine toplantısının ardından 19 Mayıs için sokağa çıkma yasağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Kademeli normalleşme kararları kapsamında 1 Hazirana kadar devam edecek olan kısıtlamalar ile 19 Mayıs'ta herhangi bir yasağın olmadığı görüşüne varıldı.

Tam kapanma uygulamasının hemen ardından ülke genelinde kademeli normalleşme sürecine geçildi. Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı açıklandı.

19 Mayıs 2021 Çarşamba günü için ayrıca bir kısıtlama kararı açıklanmadı. 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı kararı alınırsa gün içinde açıklama yapılması bekleniyor.