Hayat

2023 yılına damga vuran en tuhaf olaylar

2023 yılı her anlamda unutulmazdı. Bu yıl dünyanın farklı ülkelerinde şaşırtıcı, tuhaf ve korkutucu olaylar da meydana geldi.

Abone Ol

Uçak kazası geçiren 4 küçük çocuk 40 gün boyunca ormanda hayatta kaldı: 2023’ün mayıs ayında, Kolombiya’da trajik bir uçak kazası meydana geldi. Seyahat halindeki küçük bir uçak ormanlık alana çakıldı ve uçaktaki 7 yolcudan üçü hayatının kaybetti. Kurtulanlar ise ebeveynlerini aynı kazada kaybeden 13, 9, 4 ve 1 yaşındaki kardeşlerdi. Kolombiya’da “Ormanın Çocukları” olarak nitelendirilmeye başlayan kardeşler tam 40 gün boyunca tehlikeli bir ormanda hayatta kalmayı başardı ve 40 gününün sonunda arama ekipleri tarafından kurtarıldı.

ABD’nin Kansas eyaletinde yaşayan bir adam köpeği tarafından vuruldu: 2023’ün ocak ayında gerçekleşen bu tuhaf olayda, 30 yaşındaki Joseph Smith isimli Amerikalı bir av seyahatine çıkmıştı. Köpeği ve silahları ise arka koltuktaydı. Yanındaki tüfeklerle fazla ilgili olan köpek, silahlardan birinin ateş almasına neden oldu. Kurşun ise 30 yaşındaki avcının sırtına saplandı. Talihsiz adam olay yerinde hayatını kaybetti.

47 yaşındaki bir adam, dedesinin eşyaları arasında bulduğu el bombasının patlamasıyla hayatını kaybetti: Amerika Birleşik Devletleri’nin Indianapolis kentinde yaşayan 47 yaşındaki bir adam, dedesinin eşyaları arasında bir el bombası buldu! Yanlışlıkla pimin çekti ve meydana gelen patlamanın ardından hayatını kaybetti. Talihsiz adamın 13 ve 18 yaşlarındaki iki çocuğu ise yaralı olarak kurtuldu.

Uganda’da 70 yaşındaki bir kadın ikiz bebek dünyaya getirdi: 70 yaşındaki Safina Namukwaya isimli Ugandalı kadın biri erkek biri kız olmak üzere ikiz bebek dünyaya getirdi. İlk kez anne olan kadının bir süredir tüp bebek tedavisi gördüğü ve muhtemelen Afrika’nın en yaşlı annesi ünvanının sahibi olduğu açıklandı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bir adam, kasten güvercin öldürmek suçlamasıyla tutuklandı: Geçtiğimiz kasım ayında Ozawa Atsusi isimli taksi şoförü, trafik ışıklarının yeşilde dönmesiyle otomobilini çalıştırdı ve ilerlemeye başladı. Ancak önünde bir güvercin sürüsü vardı. Hız kesmeden yoluna devam eden Atsusi, bir güvercine çarptı, ölümüne sebep oldu ve olay yerinden ayrıldı. Yapılan otopsi sonucu talihsiz hayvanın travmatik şok sebebiyle yaşamını kaybettiği belirlendi. 50 yaşındaki taksi şoförü ise av hayvanı olmayan bir güvercini kasten öldürmek ve vahşi yaşamı koruma kanununu ihlal etmek suçlamasıyla aralık ayında tutuklandı.

Polonya’da bir adam cansız manken taklidiyle hırsızlık yaptı: 22 yaşındaki bir adam başkent Varşova’daki alışveriş merkezlerine giriyor, gizlice vitrinlerin önüne ilerliyor ve cansız manken taklidi yapmaya başlıyordu. Saatlere cansız manken taklidi yapan adam alışveriş merkezinin kapanmasından sonra ise hırsızlığa başlıyordu. Bu yöntemle çok sayıda dükkânı soymayı başaran adam, yakalanmaktan kurtulamadı.

Bir kadının beyninden canlı bir solucan çıkarıldı: Avustralya’da yaşayan 64 yaşındaki bir kadın 2021 yılında karın ağrısı, ishal, öksürük, ateş ve aşırı terleme gibi şikayetlerle hastaneye müracaat etti. Kadının bu şikayetlerine 2022 yılında unutkanlık ve depresyon da eklendi. Nihayet 2023 yılında doktorlar, kadını ameliyat etmeye karar verdi. Talihsiz kadının tüm şikayetlerinin arkasındaki şey ise beyninde yaşayan 8 santimetre uzunluğundaki solucandı! Neyse ki doktorlar, bu tuhaf olayın kahramanı olan kadını davetsiz misafirden kurtarmayı başardı.

ABD'de ishal olan yolcu nedeniyle uçak geri döndü: ABD merkezli Delta Hava Yolları’na ait bir uçağın, Atlanta-Barselona seferi ishal olan bir yolcu sebebiyle yarıda kaldı. Yabancı basında yer alan haberlere göre bu tuhaf olayda uçağın pilotu “biyolojik tehlike” ihbarında bulunarak kalkıştan 2 saat sonra Atlanta Havalimanı’na geri döndü.

Anne karnındaki bir bebeğe beyin ameliyatı yapıldı: Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde, henüz anne karnındaki bir bebekte galen ven malformasyonu olarak isimlendirilen nadir bir rahatsızlık tespit edildi. Doktorlar, anne karnındaki bebeği ameliyat etmeye karar verdi ve ultrason rehberliğinde başarılı bir beyin ameliyatı gerçekleştirildi.