Gündem

50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 yaşındakiler ne zaman aşı olacak?

Türkiye'nin koronavirüs salgını mücadelesinin en önemli parçası olan aşılama süreci hızla devam ediyor. 14 Ocak'tan itibaren 85 yaş üstü vatandaşlarla aşılamaya başlayan Sağlık Bakanlığı, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 yaşındaki vatandaşlara ne zaman aşı yapacak?

Abone Ol

Türkiye'de aşılama kampanyasında 29 Mart'tan bu yana 60 yaş üzeri kişiler ile eşleri de randevu alarak aşı yapabiliyor. Sağlık Bakanlığı'nın Covid verilerine ilişkin bilgilendirme yaptığı "https://covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan aşılama sayılarına göre, toplam yapılan aşı sayısı ise 16 milyon 586 bini aştı. Birinci doz aşıyı olanların sayısı 9 milyon 468 bini, ikinci doz aşının da uygulandığı kişi sayısı 7 milyon 118 bini geçti.

Buna göre, aşılamanın birinci aşamasının A grubunda sağlık kurumunda çalışanlar (kamu, özel, üniversite, vakıf vb. tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri dahil) ile tüm eczane çalışanları (eczacı ve kalfalar dahil) bulunuyor.

Birinci aşamanın B grubunda yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar, C grubunda ise 65 yaş ve üstü bireyler yer alıyor.

İkinci aşamada A grubunda, hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları bulunuyor. Bu sektörler ise şu şekilde sıralanıyor: "Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri),gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.),taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar".

Bunların ardından ikinci aşamada 50-64 yaşlarındaki bireyler aşılanacak.