Sağlık

6 adımda hızlı kilo verme yöntemleri

Pandemi sürecinde hareketin azalmasıyla kilo problemi baş gösterdi. Fazla kilolarından kurtulmak isteyen insan sayısı ise her geçen gün artıyor. Peki günümüzde sağlıklı bir şekilde hızlı kilo verme yöntemleri neler? \n

Abone Ol

1. Düzenli yemek programı uygulayın.  Hızlı ve sağlıklı şekilde kilo vermek isteyenlerin yapmaları gerekenler arasında öncelikle düzenli ve sağlıklı bir yemek programı uygulamak olmalı. Günlük ya da haftalık tüketeceğiniz besinlerin notunu tutmak ve bu programa bağlı kalmak çok önemlidir. Bu sayede yediğiniz besinlerin de ne kadar protein içeriğini ve sonrasında buna karşın ne kadar kalori yaktığınızı hesap edebilirsiniz.

2. Sabah kahvaltısını sağlam yapın. Günün ilk öğünü sabah kahvaltısı, kilo verme konusunda son derece önemli bir faktördür. Güne ne kadar sağlıklı bir beslenme ile başlarsanız, sonrasında öğünlerde tok tutulma oranınız bir o kadar artacaktır. Zayıflamak için mutlaka tokluk sınırınızı arttırmalısınız. Bunun için kesinlikle yüksek proteinli gıdalar tüketmeye özen göstermelisiniz.

3. Şeker ve karbonhidratı az tüketin. Bilindiği üzere işlenmiş gıdalar denildiğinde akla ilk olarak rafine karbonhidrat gıdalar gelmektedir. Karbonhidrat oranı yüksek besinlerde daha fazla şeker olduğu için vücudun belli bölgelerinde yağlanmalara sebep olmaktadır.

4. Bol su tüketin. Kadın ya da erkek fark etmeksizin zayıflamak için en etkili yollardan bir tanesi de günlük su tüketimini arttırmaktır. Ne kadar çok su tüketilirse kilo vermek için yakılan kaloriler de artar. Özellikle yemek yemeden önce içilecek bir bardak su, daha çabuk doymanızı sağlayıp aynı zamanda az besin tüketmenize sebep olacaktır. Bu sayede yakılan kalori sayısı artıp, vücuda alınan karbonhidrat ise tersi olarak azalacaktır.

5. Evde egzersiz programları hazırlayın. Kilo verilmesi için yapılması gerekenlerin başında spor yani egzersiz hareketleri gelmektedir. Özellikle direnç egzersizleri olarak adlandırılan hareketler neticesinde vücutta yakılan kalori miktarı bir hayli artış göstermektedir. Evde kilo vermek için yapabileceğiniz egzersizler arasında ağırlık kaldırma, spor aletleri ve ekipmanlarına yer verebilirsiniz.

6. Zayıflatıcı bitki çayları için. Belki çoğu kişi bilmiyor ancak evde hızlı zayıflama yöntemleri arasında yeşil çay tüketimi listenin başında yer almaktadır. Yeşil çay, antioksidan kaynağı olduğu için yağ yakma konusunda oldukça etkilidir. Kahve kadar olmasa da yeşil çay içerisinde de kafein bulunmaktadır. Kafein oranının da kilo vermek için az da olsa payı olduğunu düşünürsek günde 1 ya da 2 bardak yeşil çay tüketebilirsiniz. Tüketebileceğiniz bazı yeşil çaylar: Beyaz Çay Yaban merisini