Televizyon

Animasyon filmleri 2021! İşte puanına göre en güzel animasyon filmleri...

Animasyon filmlerini birçoğumuz sever, izleriz. Sadece çocuklara değil, büyüklere de hitap eden animasyon filmleri 2021! İşte puanına göre en güzel animasyon filmleri...

Abone Ol

Yukarı Bak (Up) IMDb Puanı: 8,2 Yapım Yılı: 2009 Hikayesiyle içimizi ısıtan Yukarı Bak (Up), her yaştan insanın ilgisini ve beğenisini kazanmaya devam ediyor. 82. Akademi Ödülleri töreninden En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Film Müziği Oscar’ları ile ayrılan Yukarı Bak; eşi Ellie hayata gözlerini yumduktan sonra iyice içekapanık ve huysuz bir yaşlı adama dönüşmesini, sonrasında ise gerçek bir izci olma hayali kuran Russell ile tanışmasının ardından hayallerine yeniden yelken açmasını anlatıyor.

Wall-E IMDb Puanı: 8,4 Yapım Yılı: 2008 2008 yılının en başarılı, tüm zamanların ise en iyilerinden biri olan Wall-E; insanlar tarafından terk edilen bir dünyada, görevine tam gaz devam eden sevimli mi sevimli bir robotun, keşif için gönderilen Eve adında başka bir robota karşı beslemiş olduğu aşkı konu alıyor.

Oyuncak Hikayesi 3 (Toy Story 3) IMDb Puanı: 8,4 Yapım Yılı: 2003 En çok gişe hasılatı elde eden filmlerinden biri olan Oyuncak Hikayesi 3 (Toy Story 3), 1995 yılından bu yana devam eden Oyuncak Hikayesi serisinin en çok izlenen devam filmi olarak karşımıza çıkıyor. Serinin ilk filminde küçük bir çocuk olan Andy’nin büyümesi ve üniversiteye hazırlanmasıyla birlikte, oyuncaklar artık onun için tarih olmuştur. Yeniden Andy’nin yanında olmak ve onunla oynamak isteyen Woody ve Buzz ikilisinin diğer oyuncaklarla birlikte yaşamış oldukları macera anlatılıyor.

Coco IMDb Puanı: 8,4 Yapım Yılı: 2017 Bu kategoride izleyeceğiniz en iyi filmlerden biri Coco’nun yapımını Pixar üstleniyor. Müzisyen olmak isteyen kahramanımızın ailesi müzikten nefret etmektedir. Her şeye rağmen müziği bırakmak istemeyen karakterimiz, ölmüş olan ünlü bir sanatçının gitarını çalmak için mezarına gider. Yaptığı yanlış bir hareketten dolayı ölüler diyarına hapsolur…

Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde IMDb Puanı: 8,4 Yapım Yılı: 2018 Komedi, drama ve aksiyonu içinde barındıran senaryosu, size birçok farklı duyguyu aynı anda yaşatacak. Bu arada filmde paralel evrenden dolayı birçok Spiderman’i bir arada izliyoruz.

Prenses Mononoke (Mononoke Hime) IMDb Puanı: 8,4 Yapım Yılı: 1997 Son yılların en iyi animeleri arasında yer alan Prenses Mononoke (Mononoke Hime) de Hayao Miyazaki imzası taşımaktadır. “Mononoke” aslında bir isim değil, Japoncada ruhlar ve canavarlar için kullanılan kelimelerdendir. Aşitaka ve kurt kızı San’ın, orman hayvanlarını kurtarmak için vermiş oldukları mücadeleyi anlatmaktadır.

Senin Adın (Kimi no na wa) IMDb Puanı: 8,4 Yapım Yılı: 2016 Makato Shinkai’nin ellerinde hayat bulan fantastik drama türündeki bu yapım da son 5 yılın en iyi animeleri arasına adını yazdırmayı başarıyor. Ayrıca Your Name adıyla da bilinen bu Japon animesi; iki gencin görmüş oldukları rüyalardaki sırrı konu alıyor. Dramın yanı sıra romantizm türünü de bünyesinde barındıran bu anime de izleyicilerde hayranlık uyandırıyor.

Ateşböceklerinin Mezarı (Hotaru no Haka) IMDb Puanı: 8,5 Yapım Yılı: 1988 Bu kez Isao Takahata tarafından meydana getirilen filmi listemizde görüyoruz. Akiyuki Nosaka’nın II. Dünya Savaşı sırasında açlıktan ölen kardeşinden özür dilemek adına kaleme almış olduğu bir otobiyografiden ilham alınan Ateşböceklerinin Mezarı (Hotaru no Haka); gelmiş geçmiş en sarsıcı görsel filmdir.

Aslan Kral (The Lion King) IMDb Puanı: 8,5 Yapım Yılı: 1994 1994 yılında vizyona giren ve ben dahil dönemin çocuklarının hayranlıkla izledikleri bir yapım haline gelen Oscar ödüllü Aslan Kral (The Lion King), tüm zamanların en iyileri listesinde zirveyi paylaşan yapımlardan bir tanesidir. Şarkılarıyla da oldukça beğeni kazanan bu yapım, halen daha sevilerek izlenmektedir.

Ruhların Kaçışı (Sen to Chihiro no Kamikakushi) IMDb Puanı: 8,6 Yapım Yılı: 2001 Ruhların Kaçışı (Sen to Chihiro no Kamikakushi), 2003 yılında En İyi Animasyon Filmi Oscar’ını da kazanmayı başarıyor. IMDb puanına göre de listemizin birincisi olarak karşımıza gelen Ruhların Kaçışı; Chihiro kasabasından ayrılıp yeni bir yere yerleşen 10 yaşındaki küçük bir kızın, yeni kasabada ruhların konaklamış olduğu bir yapıya ziyaretiyle başlayan etkileyici bir yapımdır.