Güncel

Aşı kartı nasıl alınır? İşte e devlet ve e nabız aşı kartı alma yolu

Çeşitli alanlarda kontrol sağlamak için kişilerden aşı kartı talep edilebiliyor. E-nabız ve E-devlet aracılığıyla aşı kartı almak isteyen kişiler kolaylıkla covid 19 aşılarını tamamlaması halinde aşı kartlarını oluşturabiliyorlar. Peki, Aşı kartı nasıl alınır? İşte e devlet ve e nabız aşı kartı alma yolu

Abone Ol

2. doz aşısı tamamlanmış vatandaşlar, e-Nabız üzerinden “COVID-19 Aşı Durumu” menüsüne, ardından “COVID-19 Aşı Kartı” sekmesine girerek aşı kimliklerine erişebiliyor. Hayat Eve Sığar uygulamasında ise “COVID-19 Aşı Bilgilerim” menüsünden aşı kimliğini edinebiliyor. Eğer vatandaş, aşı kimliğinde pasaport bilgisinin de yer almasını isterse Hayat Eve Sığar uygulamasında bu seçeneğe girerek pasaport numarasını yazabiliyor.

Aşı kimliğinde yer alan QR kod okutulduğunda e-Nabız sistemine bağlanarak kartın doğruluğu kontrol edilebiliyor. İlk olarak e nabız sistemine giriş yapın. Ardından ana sayfada bulunan covid 19 sekmesine tıklayın...

Yönlendirildiğiniz sayfada sağ üstte "covid 19 aşı kartı" sekmesi var ona tıklayın... Açılan sayfada yer alan "kart oluştur" butonuna tıkladıktan sonra kartınız oluşturulmuş olacak. PDF olarak indirebilir ve çıktısını alabilirsiniz.

Aşı kartı oluşturulduktan sonra üzerinde adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, TC kimlik numaranız, aşıları olduğunuz tarih ve bir karekod yer alacak. Bu koddan aşı durumunuz sorgulanabilecek.