Güncel

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir?

Sürekli yorgun düşme, kolay hastalanma gibi durumlarla karşı karşıya mı kalıyorsunuz? İşte size bağışıklık sistemini güçlendirici besinler...

Abone Ol

Balık, kırmızı et, hindi eti ve ay çekirdeği gibi selenyum açısından oldukça zengin besinler vücudu kolon, meme, mesane, prostat ve akciğer kanseri gibi hastalıklardan koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Vücutta A vitamininin eksik olması bağışıklık sistemini zayıflatır ve bazı hastalıklara yakalanmamıza neden olabilir. Havuç, balık, yoğurt, inek sütü, ıspanak ve karalahana A vitamini açısından oldukça zengin besinlerdir.

B2 vitamini bakteriyel enfeksiyonlara karşı vücudu korur ve vücudun direncini artırır. Bu nedenle oldukça fazla miktarda B2 vitamini içeren, yumurta, peynir, mantar, badem, balık, susam,pirinç,kuru fasulye, darı, incir ve elma gibi besinler bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur.

Vücutta B6 vitamininin eksik olması virüs ve bakterilerin vücudumuza çok kolay girmesine neden olur. Şam fıstığı, sarımsak, toz biber ve esmer pirinç gibi besinler B6 vitamini bakımından oldukça zengindir ve bol tüketildiği takdirde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Portakal, mandalina, çilek, yeşil biber, kavun, brokoli, karnabahar, soğan, domates, limon ve ahududu gibi C vitaminli besinler birçok kişinin de bildiği üzere bağışıklık sistemini önemli ölçüde kuvvetlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur.