Gündem

Bartın'daki yağmurun bilançosu kameralara yansıdı

Bartın'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yolların çökmesine, vatandaşların mahsur kalmasına sebep oldu. Selin gerdi bıraktığı görüntüler kameralara böyle yansıdı.

Abone Ol

Akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak, Ulus ilçesi ile ilçeye bağlı Kumluca ve Apdipaşa beldesinde hayatı olumsuz etkiledi.

Yağış nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü, bir araç sel sularına kapıldı, araçta bulunan iki kişi AFAD ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı, evlerde mahsur kalan 20 kişi karayolları ve belediye iş makineleriyle kurtarıldı.

Kumluca beldesi Zafer köyünde Herkeme Deresi'nin taşması sonucu bazı araçlar sel sularına kapıldı, evlerin alt katları ve iş yerlerini su bastı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

Bölgedeki son durum hakkında bilgi veren Bartın Valisi Sinan Güner, "Bir vatandaşımız kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti, bir vatandaşımız kayıp. 80 yaşında bir kadın, evinin yıkılması sonucu sele kapılarak kayboldu. Arama çalışmaları sürüyor" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Bartın'da yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin açıklama yaptı. Çataklı, "Bartın Kumluca Beldesi ve çevresinde aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelmiş, bir vatandaşımız kaybolmuştur.

.

.

.

.

.

.

.