Spor

Beşiktaş’a golcü transferinde 3 aday var!

Salih Uçan, Kenan Karaman ve Mehmet Topal ile resmi sözleşme imzalayan Beşiktaş, kadrosuna yeni takviyeler yapmak için çalışmalarını hızlandırdı. Vincent Aboubakar'ın ayrılığı sonrası forvet pozisyonuna oyuncu arayan siyah-beyazlılarda listede 3 isim kaldı.

Abone Ol

Siyah-beyazlılar, Devler Ligi için kaleyi sağlama alacak. Şu an için Ersin Destanoğlu'nun satışı düşünülmüyor. Genç kaleci gitse de kalsa da Başakşehir'den Mert Günok'un transferi isteniyor. Sergen Yalçın'ın da onay verdiği millî kalecinin transferinde son aşamaya gelindiği öğrenildi. Mert Günok'un transferi gerçekleşirse Salih Uçan, Mehmet Topal ve Kenan Karaman'dan sonra Beşiktaş'ın bu sezon yaptığı dördüncü yerli takviye olacak.

Yaz transfer dönemine Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki transfer kapışmaları damga vurdu. Özellikle ezeli rakipler Cezayirli yıldız Rachid Ghezzal için kıyasıya yarış halinde. Galatasaray'ın devrede olduğu Ghezzal için Beşiktaş transferde öne geçti. Fenerbahçe'ye de önerilen Ghezzal konusunda son dakika gelişmesi yaşandı. Beşiktaş yönetimi, Ghezzal ile FaceTime görüşmesi yaptı. Siyah-beyazlı kulüp Cezayirli yıldızı ikna etti.

Beşiktaş'ın transfer etmek istediği Alex Teixeira, Instagram hesabından bir paylaşım yaptı. Alex Teixeira, transferiyle ilgili ilk kez açıklamada bulundu. Brezilyalı on numara Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Geleceğimle ilgili son iddialar nedeniyle, ailemle birlikte karar verebilmek için menajerimle görüşmek üzere Dubai'ye geldim. Transferle ilgili kararı ben veya menajerim açıklayacaktır" ifadelerini kullandı. Alex Teixeira, transfer görüşmesi yapmak için ailesiyle birlikte Dubai'ye gitmişti.

Devler Ligi için mutlaka yıldız bir golcü almak isteyen Siyah-Beyazlılar, transfer sezonunun açıldığı günden bu yana pek çok isim ile görüştü. Ancak halen forvet konusunda imzalar atılmadı. Beşiktaş Yönetimi de bu konuda yaptığı görüşmelerine hız kesmeden devam ederken, 3 isim üzerine yoğunlaştı.

Kara Kartal'ın uzun bir süredir peşinde olduğu Diego Costa için yıldız oyuncudan gelecek cevap bekleniyor. İspanyol futbolcu, Kolombiya'da bir transfer görüşmesi gerçekleştirirken, önümüzdeki günlerde kararını yönetime iletecek.

Diego Costa, Kolombiya'da yaptığı görüşmenin ardından olumsuz yanıt alırsa rotayı Türkiye'ye çevirecek. İspanyol golcü ile daha önce çözülemeyen imza parası ve yıllık ücret konuları çözüme kavuşturulacak.

Ocak ayından beri bonservisi elinde bulunan Costa, Kolombiya'da yapacağı görüşmeden istediği yanıtı alamazsa rotayı Beşiktaş'a çevirecek. Diğer bir isim de Real Sociedad forması giyen Willian Jose. 29 yaşındaki futbolcu, Siyah-Beyazlı ekipte forma giymek istediğini daha önce belirtmişti.

Kara Kartal'ın isteği doğrultusunda Brezilyalı futbolcunun, Sociedad ile görüşme yapması bekleniyor. Jose, bu görüşmede bonservis konusunda kolaylık sağlanmasını isteyecek. Eğer 3 milyon Euro bandında bir bonservis bedeli olursa, yıldız oyuncu Kara Kartal'a gelecek.

Son olarak da Salomon Rondon ismi ön plana çıkıyor. Çin Ligi ekiplerinden DL Pro'nun formasını giyen Venezuelalı golcü ile daha önce temas kurulmuş ancak somut adımlar atılmamıştı. Beşiktaş'ın, B planı olarak da 31 yaşındaki golcü ile temaslarını sürdürdüğü belirtildi.