Teknoloji ve Bilim

Bilgisayara şifre ekleme nasıl yapılır? Bilgisayara şifre nasıl koyulur?

Kişisel bilgisayarlar önemli ve şahsi verilerin içinde bulunduğu bir alandır. İş yerinde olsun evde olsun vatandaşlar tarafından kişisel bilgisayara şifre eklemek her geçen gün artmaktadır. İçerisinde önemli bilgi ve belgelerin olduğu bilgisayarlar her zaman güvenli bir şekilde korunmalıdır. Bu nedenle, bilgisayara şifre koyma işlemi oldukça önemlidir. Peki, Bilgisayara şifre ekleme nasıl yapılır? Bilgisayara şifre nasıl koyulur? İşte tüm detaylar haberimizde…

Abone Ol

Bilgisayara şifre ekleme nasıl yapılır? Bilgisayara şifre nasıl koyulur? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İçerisinde önemli şahsi bilgiler gibi değerli evrakların barındığı bilgisayarlara güvenlik önlemleri altında korumak her vatandaş için gerekli bir durum haline gelmiştir. İçerisinde önemli bilgi ve belgelerin olduğu bilgisayarlar her zaman güvenli bir şekilde korunmalıdır. Bu nedenle, bilgisayara şifre koyma işlemi oldukça önemlidir. Peki, Bilgisayara şifre ekleme nasıl yapılır? Bilgisayara şifre nasıl koyulur? İşte detaylar…

BİLGİSAYARA ŞİFRE EKLEME NASIL YAPILIR? BİLGİSAYARA ŞİFRE NASIL KOYULUR? Bu işlem, bilgisayarınızın içerisindeki dosyaları ve belgeleri, kötü niyetli üçüncü kişilerden korur. Çoğu zaman kişiler bu işlemi gerekli görmez ve bilgisayarlarını şifresiz bir şekilde kullanmaya devam eder. Ancak bilgisayarın çalınması ve kaybolması gibi durumlarda bilgisayar şifresiz olduğundan içerisindeki dosyalar kolayca ortaya çıkar.

Tabii ki sadece çalınma ve kaybolma durumları değil, bilgisayarınızı içerisinde bulunan dosyalar ve belgeler nedeniyle tanıdığınız kişilerden de korumak isteyebilirsiniz. Bu nedenle, “Bilgisayara şifre koyma işlemi nasıl yapılır, güçlü şifre seçme yöntemleri nelerdir?” gibi soruların cevabı yazımızda.

BİLGİSAYARA ŞİFRE NASIL KOYULUR? Windows tuşuna basın ve ”Ayarlar” seçeneğine tıklayın. Daha sonra ”Hesaplar” menüsüne gidin.

Ekranın sol tarafında yer alan ”Oturum açma yöntemleri” seçeneğine tıklayın.

Açılan ekranda, bilgisayarınıza koyabileceğiniz çeşitli şifre yöntemleri karşınıza çıkacak. Parola seçeneğine tıklayın.

Açılan sekmede ”Ekle” butonuna tıklayın.

Artık bilgisayara şifre koyma işlemi için hazırsınız. İstediğiniz şifreyi yazın ve açılan pencerede ”Son” tuşuna basarak şifre koyma işlemini tamamlayın. Koyacak olduğunuz şifrenin, kolay tahmin edilmeyen güçlü bir şifre olması gerekiyor.

Bu tarz şifre seçimleri, tahmin edilmesi oldukça kolay olduğu için bilgisayarı savunmasız bırakıyor. Bu nedenle, karmaşık ve özel karakterler kullanılarak koyulan şifreler, her zaman daha güvenilir olacaktır. Örneğin;

Daha sonra her harfin arasına ” @/#/$ ” gibi özel karakterler ekleyin. Koyduğunuz bu şifrenin tahmin edilmesi ve kırılması oldukça zor olacaktır.