Sağlık

Bilinmeyen faydalarıyla en sağlıklı 10 baharat

Yemeklerimizi tatlandıran, lezzetli yemeklerin sırrı baharatların faydalarını biliyor musunuz? Sağlık problemlerinin önüne geçebilen baharatlar, son dönemlerde bilinçli bir şekilde kullanılmakta. Günümüzde insanlar ilaç ya da ameliyatla tedavi olmadan önce doğal yöntemleri araştırıyorlar.

Abone Ol

1.Karanfil Karanfilde bulunan antiseptik özellik mikropları öldürüyor. Ağız kokusunu gidermekle kalmıyor bir de sakinleştirici özelliği bulunuyor. Karanfil mutlaka tüketmeniz gereken vücudunuzdaki önemli açıkları kapatan muhteşem bir baharattır. 

2.Kimyon Kimyonun çok önemli bir özelliği var. Yağ yaktırma özelliği! Bunun yanında sindirim sistemini de düzenliyor. Kimyon çok fazla tüketmediğiniz sürece düzenli kullanımda fazlalıklarınızı yola sokacaktır.

3. Kekik Antioksidan içermesinin yanında sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Kekik aynı zamanda yağ azaltıcı özelliğe de sahip bir baharattır.

4. Kırımızı biber Kırmızı biber, yemeklerimizi muhteşem lezzete kavuşturmak dışında hem metabolizmayı hızlandırmaya hem tok tutmaya yardımcıdır. Aynı zamanda düzenli tüketildiği taktirde yağ yakmanıza da yardımcı olur.  

5. Muskat Muskatın en önemli özelliği doğal bir ağrı kesici olmasıdır. Yemeklerinize ilave edeceğiniz muskat sinirlerinizin yatışmasını sağlar.

6. Kişniş Kişniş, kaygı bozukluğunu azaltır ve uyku problemlerini düzenler. Salatalara, yumurtaya ve haşlanmış sebzelere serperek tüketebilirsiniz. Böylece hem yemeğinizi tatlandırmış hem de sağlığınız açısından oldukça önemli bir adım atmış olursunuz.

7. Zerdeçal  Zerdeçal, kanserle mücadelede önemli bir baharattır. Zerdeçalı sabah kahvaltınız için hazırladığınız omletinizin içine bir tutam atabilirsiniz. Patates ve karnabahar gibi sebzelere serpebilirsiniz. Ayrıca zerdeçalı çay olarak da tüketebilirsiniz.

8. Kakule Kakule, mide kramplarına ve gaz sancılarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda sindirim sistemi için de oldukça önemli olan bu baharat, yağ yakmanıza da yardımcı olur. Bir bardak sütün içine bir tutam atabilir ve bal ile karıştırarak içebilirsiniz.

9. Zencefil Genellikle mide bulantısına iyi gelen zencefil; kalp hastalıklarına, kansere ve baş ağrısına iyi gelmesiyle ve kan şekerini dengelemesiyle bilinmektedir. İstediğiniz yemeğin içinde toz halinde veya rendeleyerek kullanabilirsiniz.

10. Karabiber Kemik sağlığınız için oldukça önemli baharatlar arasında yer alan karabiber, kan hücreleri için faydalıdır. Karabiber kullanımı Türkiye'de oldukça yaygındır. Karabiberi çorbalardan omletlere kadar bütün yemeklerinizde kullanabilirsiniz. DİKKAT: İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.