Güncel

Bugün adliyeler, kargolar ve AVM'ler açık mı? İşte bugün açık olan yerler...

Ramazan Bayramı ve tam kapanma süreci, akıllara bayramda resmi kurumlar ve alışveriş merkezlerinin açık olup olmayacağı sorusunu getirdi. Peki, bugün adliyeler, kargolar ve AVM'ler açık mı? İşte bugün açık olan yerler...

Abone Ol

Adliyeler Ramazan Bayramı süresince adliyelerin tümü kapalı olacak. Devlet kurumu olmasından dolayı adliyeler, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Arefe günü gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de hizmet vermemektedir.

Kargolar İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, kargolar tam kapanma süresi boyunca çalışmaya devam eden işletmeler arasında yer alıyor. Normal şartlarda kargolar, Pazar günleri ve resmi tatillerde kapalı oluyor. Ramazan Bayramı'nın resmi tatil olması nedeniyle kargolar; 13, 14, 15 Mayıs'ta kapalı olacak. Bayramın tamamlandığı günün ertesi günü Pazar gününe denk geldiği için kargolar, en erken 17 Mayıs'ta işlem yapılabilecek.

Alışveriş Merkezleri Uygulanan tam kapanma tedbirleri kapsamında bayram süresince alışveriş merkezlerinin tümü kapalı olacak. 17 Mayıs'a kadar İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde belirtilen yerler ise açık olup hizmet vermeye devam edecek.

Ramazan Bayramı süresince bakkal, market, manav gibi işletmeler yine saat 10.00-17.00 arasında hizmet verecek.

Yeme içme yerleri ile online yemek sipariş siteleri ise daha önceden açıklandığı gibi, perşembe gününden itibaren 24 saat yerine saat 01.00'e kadar servis yapabilecek.