Spor

Burak Yılmaz’ın başarı sırrı!

Fransa'da milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in takımı Lille, PSG'i geçerek 10 yıl sonra 4. lig şampiyonluğunu yaşadı. Bu sezon çıktığı 28 maçta 16 gol, 5 asist kaydeden Burak Yılmaz, takımının en skorer oyuncusu oldu.

Abone Ol

Attığı gollerle Lille sırtlayan Burak Yılmaz, başarısındaki en büyük payın aile hayatı, disiplinli çalışma ve takım ile arasındaki uyum olduğunu açıkladı. Attığı gollerde arkadaşlarının büyük payı olduğunu belirten Burak Yılmaz disiplinli yaşantısı dikkat çekiyor. 

Burak Yılmaz, sezon içinde sakatlık geçirmesine rağmen yaptığı çift antrenmanlar ile çabuk toparlandı ve takımına büyük katkılar sağladı.

NİSAN AYINA DAMGA VURDU Ligin son haftalarında Lille, Olympique Lyon karşısında 2-0 geriye düştüğü maçı Burak Yılmaz'ın golleri ve gol pasıyla 3-2 kazandı. Lille, aldığı bu galibiyetle şampiyonluk yarışında önemli 3 puan kazanmış, Burak Yılmaz'ın serbest vuruştan attığı gol de nisan ayının en iyisi seçilmişti.

Lille, Lyon'un dışında Nice ve Lens ekiplerini de Burak Yılmaz'ın golleriyle mağlup etti. Ligde bu sezon çıktığı 28 maçta 16 gol kaydeden Burak Yılmaz, takımının en skorer ismi konumunda. 35 yaşındaki forvet, Lille'de aralık ve nisan aylarının futbolcusu seçildi.

CRİSTİANO RONALDO’DAN SONRA EN İYİSİ Taraftarların büyük sevgisini kazanan Burak Yılmaz, Avrupa'nın en büyük 5 liginde 35 yaş ve üstü futbolcular arasında Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'dan sonra en çok gol atan oyuncu oldu. Temmuz 2020'de Lille'e transfer olan Burak Yılmaz'ın başarılı performansı Fransız basınının ve spor yorumcularının da dikkatini çekti. Fransız basını, "Kral" olarak adlandırdığı Burak Yılmaz'ın, şampiyonlukta önemli katkısı olduğunu vurgulayan haberler yazdı.

Ligue 1'de bu sezon 32 maçta forma giyen Yusuf Yazıcı'nın 7 golü bulunurken, Zeki Çelik de 29 karşılaşmada 3 gol kaydetti. Yusuf Yazıcı, ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde iki maçta üst üste hat-trick yaptı. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik takımda en çok forma giyen futbolculardan arasında yer aldı.