Sağlık

Çikolatanın faydaları nelerdir?

Kakao ve çikolata ürünleri birçok kültürde yüzyıllardır toplumlarda sağlık yararları için ilaç olarak kullanılmaktadır.

Abone Ol

Çikolata tüketmenin pek çok nedeni olabilir. Bu nedenlerin arasında kronik, psikolojik ya da dönemsel sorunlar olabilir. Örneğin kadınlar özellikle regl döneminde tatlı özellikle de çikolata yemek ister. Çikolatanın içinde bulunana biyoaktif besin bileşenleri ve magnezyum vücudumuzdaki seratonin yani mutluluk hormonunu artırıyor.

Bir dilim çikolataya kimse kolay kolay hayır diyemez. Kendine has kokusu ve aroması ile çikolata dünyanın her yerinde farklı tatlarla birleştirilerek üretilen bir yiyecektir. Elbette çikolatayı tüketirken de unutmamamız gereken şeyler birisi azının karar çoğunun zarar olduğudur.

Son dönemlerde yapılan bazı araştırmalara göre çikolatanın içerisinde bulunana bazı maddeler kalp-damar rahatsızlarının önüne geçmede etkili bir yiyecek.

2. Kan Basıncı ve Kolesterol Düzenli bir şekilde bitter çikolata tüketmek, kan basıncını düzenler ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.

3. Kan Şekeri Özellikle bitter çikolata kan şekerini yavaş bir şekilde düzenlediği için kan şekerini düzeltme konusunda oldukça etkili bir besindir.

4. Ruh Sağlığı Çikolata daha önce bahsettiğimiz gibi mutluluk hormonunu salgıladığı için bir dilimi ile keyfimiz yerine gelmektedir.

5. Tansiyon Çikolatanın sağlığımıza diğer bir etkisi ise yüksek tansiyonu düşürmesidir.