Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu konvoya hareket çeken oyuncuya 4 yıl hapis istemi

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak için gelen aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu konvoya uygunsuz harekette bulunan Oyuncu Barış Aytaç'a 4 yıl hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Tüm detaylar haberimizde...

Abone Ol

Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu konvoya el hareketi çeken Barış Aytaç'ı, konvoydaki liderlerin korumaları fark etti.

'PSİKOLOJİSİ BOZUK GİBİ DAVRANIYORDU' Barış Aytaç'ın yapmış olduğu el hareketini gören koruma polisleri oyuncuya müdahalede bulundu. Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri verdikleri ifadesinde Barış Aytaç'ın konvoya yönelik uygunsuz hareketlerde bulunmasının ardından müdahale ettiklerini, Aytaç'ın ruh sağlığının yerinde değilmiş gibi davranışlar sergilediğini, Aytaç'ı tutanak tuttuktan sonra olay yerine gelen asayiş ekiplerine teslim ettiklerini anlattı.

PSİKİYATRİ İLACI KULLANIYORUM HATIRLAMIYORUM Aytaç mahkemede yaptığı savunmada, hasta olduğunu, düzenli olarak psikiyatri ilacı kullandığını belirterek, "Ne yaptığımı hatırlamıyorum" dedi.

Kendisinin herhangi bir şekilde slogan atıp, hakarette bulunmadığını öne süren Aytaç, "Yaptığım iddia edilen hareketi yapmış olsam bile hatırlamıyorum. Çünkü o anda bilincim yerinde değildi" ifadelerini kullandı.

4 YIL HAPSİ İSTENİYOR İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma sonunda oyuncu Barış Aytaç hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçu kapsamında 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada koruma polisleri tanık olarak dinlendi.

Tanık polisler mahkemede verdikleri ifadelerinde, olay günü konvoyun yavaş ilerlediğini makam aracının önünde Cumhurbaşkanlığı forsunun göründüğünü Barış Aytaç'ın el hareketini tüm konvoya yaptığını anlattılar. Dava yeni tanıkların dinlenmesi için ertelendi.