Sağlık

Diyet yapanlar dikkat! Şeker deposu çıktı

Sağlıklı yaşam felsefesini benimsemiş kişiler yediklerine ve içtiklerine dikkat ediyor. Fakat her ne kadar dikkat edilirse edilsin bazı durumlar gözden kaçabilir. Özellikle diyetin olmazsa olmazı olan salatalığa katılan bazı soslar şeker deposu çıkabiliyor. İşte diyet yapanların dikkat etmesi gereken soslar...

Abone Ol

Salata sosları Diyet yaparken en çok tercih ettiğimiz, sağlıklı ve düşük kalorili “salata”larımıza eklenen soslar bir anda onları kalori bombasına dönüştürebilirler. Diyetime uygun, kalorisi dengeli ve doğru bir tercih yaptım diye düşünürken, fark etmeden neredeyse bir ana yemekten daha kalorili ve yağlı salatalar yiyebilirsiniz. Bu nedenle sosları kullanırken miktar ve çeşidine dikkat edilmelidir çünkü kalorilerde çok önemli değişiklikler yapabilirler.

Nar ekşisi alırken dikkat şeker deposu çıkabilir! Elbette her gün yeni bir markanın oluştuğu piyasa da nar ekşisinin doğal olanını bulmak çok da kolay değil. Gerek katkı maddelerinden gerekse gerçek nar özü yerine çeşitli şekerler kullanıldığından dolayı, nar ekşisini mümkün olduğu kadar güvendiğiniz yerlerden temin etmeye özen gösterin. Salatalarda kullanıldığında harikalar yaratan bu iksiri, dilerseniz çeşitli et ve tavuk yemeklerinde de tüketebilirsiniz.

Meyveli yoğurtlar Sade ve yağsız yoğurt kalsiyum, protein açısından zengin olup diyetinize uygunken, meyve aromalı yoğurtlar ekstra şeker ve ekstra kalori barındırıyor. Özellikle hazır alınan meyveli yoğurtların faydadan çok zararları bulunuyor.

Meyve suları ve meşrubatlar Meyvesuyu, limonata, gazoz gibi içecekler masum görünse de içeriklerinde barındıkları şeker ile birlikte kilo artışı, kolesterol seviyesinde yükselme, karaciğer yağlanması, karın bölgesinde yağ artışı, sindirim kanalı rahatsızlıkları oluşturabilir. Yemeğin yanında enerji değerini çok da farketmeden tükettiğimiz bu tip içecekler ortalama üç-dört dilim ekmeğe eşdeğer kaloriye sahip. Bu nedenle öğünle birlikte; ayran, maden suyu ve su tüketmekte fayda var.