Gündem

Doğu Karadeniz’de kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 25-30 santimetreyi bulurken, ziyaretçiler karlı havayı eğlenceye dönüştürdü.

Abone Ol

Doğu Karadeniz`in yüksek kesimlerindeki köy ve yaylalarda dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, ilerleyen saatlerde yerini kara bıraktı.

Trabzon`un Çaykara ilçesine bağlı Şekersu Yaylası`nda kar kalınlığı 30 santimetreyi bulurken, bölgeye yakın yaylalarda da aynı manzara yaşandı.

Kırklar Dağı, Karester Yaylası, Mağlakambos Yaylası, Sarı Kaya Yaylası`nın beyaza büründüğü bölgede ara ara yağmur ve kar yağışı devam ediyor.

Trabzon`un dünyaca ünlü turizm bölgesi Uzungöl`ün ise rengi kahverengiye dönüştü. Uzungöl`e 8 kilometre uzaklıktaki Karester Yaylası`nda da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Bölgeye Türkiye’nin farklı illerinden ve Almanya`dan gelen turistler, karın keyfini çıkararak dolayasıya eğlendi.

Bu mevsimde Uzungöl’ün başka bir güzel olduğunu vurgulayan ziyaretçiler, özellikle Karester Yaylası`nın keşfedilmeyi bekleyen yerlerden olduğunu söylediler.

Bölgede hayvancılık yapanlar hayvanlarını su içmesi için yaylanın daha yukarı kesimine doğru çıkartırken ise ilginç görüntüler oluştu.