Kültür Sanat

Dünya'nın en çok turist çeken 10 şehri

Bacasız sanayi olarak da adlandırılan turizm ülkelere ekonomik anlamda en çok katkı sağlayan unsurlardan biridir. Her ülkenin kendine has coğrafi özellikleri ve beşeri yapıları bulunmaktadır. Dünyada bazı ülkeler ve şehirler çok daha fazla turistin ilgisini çeker. Peki dünyada en çok ziyaret edilen şehirler hangisidir? İşte en çok ziyaret edilen 10 şehir...

Abone Ol

10- ANTALYA Yılda 12.4 milyon turisti misafir eden Antalya listede 10.sırada yer alıyor. Yaz turizmi için dünyada en çok ziyaret edilen şehirlerinden olan Antalya ayrıca bir çok tarihi mekana da ev sahipliği yapıyor. Kemer, Alanya gibi ilçelerinde bulunan göz alıcı sahilleriyle pek çok turisti kendine çekiyor.

9-TOKYO Japonya'nın başkenti Tokyo aynı zamanda dünyanın en kalabalık şehridir. Gelişmiş teknolojik yapısı ve farklı kültürüyle Tokyo yılda 12.9 milyon turisti ağırlıyor. Ayrıca Tokyo Dünya ve Doğu Asya'nın finans ticaretinde de önemli rol oynamaktadır.

8-İSTANBUL Avrupa ve Asya'nın incisi olarak da bilinen İstanbul tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarih, kültür, sağlık, spor turizmiyle öne çıkmaktadır. İki kıta arasında bulunan konumu sayesinde pek çok geçiş yolunu üzerinde bulundurmaktadır. Dünya'nın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında 8. sırada yer alan İstanbul'a yılda 13.4 milyon turist gelmektedir.

7-NEW YORK Amerika ve Dünya'nın finans ticareti olarak da bilinen New York yılda 13.6 milyon turisti ağırlamaktadır. Işıltılı caddeleri, benzersiz mimarisi ve içerisinde bir çok müzeyi de barından New York ABD'nin en kalabalık şehri olma özelliğine de sahiptir. Özgürlük heykeli, Central Park ve Times Caddesi New York'un en çok ziyaret edilen noktalarıdır.

6-KUALA LUMPUR Malezya'nın başkenti olan şehir yılda 13.7 milyon turisti misafir etmektedir. Pek çok kültürün bir arada bulunduğu Kuala Lumpur Doğu Asya'nın en hızlı gelişen şehirlerinden birisidir. Dünya'nın en büyük yapılarından olan Petronas İkiz Kuleleri ve yüz yıllar önce inşa edilen dünyanın en büyük mağara tapınağı bu kenttedir.

5-SİNGAPUR Dünyadaki nadir şehir devletlerinden birisi olan Singapur Güney Doğu Asya'nın göz bebeği olarak anılmaktadır. Botanik bahçeleri, tema parkları ve gelişmiş yapılarıyla Singapur'u ziyaret eden turist sayısı yılda 14.6 milyondur.

4-DUBAİ Çölün ortasına inşa edilen ve en çok merak edilen şehirlerden olan Dubai dünyanın en yüksek yapısı Burj Khalifa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Doldurma adalarıyla da dikkatleri üzerine çeken Dubai’ye yılda 15.9 milyon turist gitmektedir.

3-LONDRA Birleşik Krallık'ın başkenti olan Londra sanat, spor, eğitim, ticaret ve pek çok özelliğinin yanı sıra Britanya kültürünün eşsiz tarihi mekanlarına sahiptir. Sokakları, müzeleri ve kültürüyle ön plana çıkan Londra'yı yılda 19 milyon turist ziyaret etmektedir.

2-PARİS Yılda 19.1 milyon turisti ağırlayan Fransa'nın başkenti Paris listede 2.sırada yer almaktadır. Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi gibi ikonik yapıları bünyesinde bulunduran Paris ayrıca Avrupa Birliği'nin en kalabalık şehridir. Dünya kültür başkentleri arasında da yer almaktadır.

1-BANGKOK Tayland'ın başkenti Bangkok en çok ziyaret edilenler listelesin de birinci sırada yer alıyor. Tapınakları, akşam pazarı, canlı gece hayatı ve kültürel noktalarıyla dikkat çeken Bangkok’u yılda 22.7 milyon kişi ziyaret etmektedir. Şehirde çok sayıda tarihi eser ve müze bulunmaktadır. Kendine has mutfağı ve sokak yemekleri ile pek çok turisti ağırlayan Bangkok Güney Doğu Asya'nın en çok ziyaret edilen şehirlerindendir.