Savunma Sanayi

Dünyanın en güçlü ülkeleri hangileri? İşte Türkiye'nin sıralaması

Globalfire Power dünyanın en güçlü ordusunu açıkladı. Savunma Sanayisinde her geçen gün adından daha da çok söz ettiren Türkiye'nin savunması kaçıncı sırada? Dünyanın en güçlü ülkesi kim?

Abone Ol

Türkiye için toplam nüfusun 82 milyon 17 bin 514 olarak alındığı raporda her yıl 1 milyon 406 bin 994 kişinin askerlik yaşına ulaştığı belirtildi. Yıllık askerlik yaşında 139 ülke içinde 15. sırada olan Türkiye'de mevcut insan gücü 41 milyon 874 bin 832 kişi olarak açıklandı.

Hava gücü verilerine göre ise saldırı helikopteri sıralamasında altıncı olan Türkiye, helikopter, eğitmen ve tanker filosunda da ilk 10'da yer alıyor.

Türkiye coğrafi konumunun faydaları ve lojistik gücüyle de listede ön planda. Bağlantı noktaları ve terminaller de 11. sırada yer alıyor.

Global Power'ın Ortadoğu ülkeleri sıralamasında Türkiye tüm ülkeleri geride bırakarak birinci sıraya yerleşti. İkinci sırada Mısır yer alırken, üçüncü sıraya İran yerleşti. İşte sıralama: 4- Suudi Arabistan 5- İsrail 6- Birleşik Arap Emirlikleri 7- Irak 8- Suriye 9- Kuveyt 10- Umman 11- Ürdün 12- Yemen 13- Katar 14- Bahreyn 15- Lübnan

Global Power dünya sıralamasını da yayınladı. Son sırada yani 139. sırada Butan yer alırken birçok Avrupa ülkesinin de Türkiye'nin gerisinde kaldığı görüldü. İsveç 31. sırada yer alırken, Yunanistan 29 sıra ile Türkiye'nin gerisinde yer alıyor. 18. sırada İspanya yer alırken, Avrupa'nın güçlü ülkelerinden Almanya ise 15. sırada.

Türkiye ise birçok ülkeyi geride bırakarak 11. sırada yer alıyor. İlk 3'te ise sırasıyla ABD, Rusya ve Çin bulunuyor.