Dünya

Dünyanın en huzurlu 10 ülkesi

Dünyanın birçok ülkesinde geçim sıkıntısı, keşmekeş ve halk arasında terörizm gibi sorunlar baş göstermektedir. Fakat öyle ülkeler var ki gündem haberleri yalnızca birkaç dakika sürüyor. İşte sizler için derlediğimiz huzur seviyesi yüksek ülkeler...

Abone Ol

1. Slovakya  Slovakya'nın huzur seviyesi 1475'tir. Polonya'nın güneyinde bulunan Slovakya, sakinliği ile parmak ısırtan ülkelerden. 

2. Hollanda  Huzur listesinde en üst sıralarda yer almayı baaran Hollanda'nın araştırmalar sonucu huzur seviyesi 1472.

3. Almanya İnsanlarının oldukça kuralcı olduğu Almanya'da huzur seviyesi 1457 olarak hesaplanmıştır. 

4. Portekiz Oldukça farklı etnik yapılara sahip olsa da Portekizliler huzurlu yaşamayı öğrenmişe benziyor. Portekiz'in huzur seviyesi 1430.

5. Bhutan Güney Asya'da Doğu Himalayalar'da bulunan Bhutan Krallığı denize kıyısı olmamasına rağmen huzuru bulan ülkelerden. Bhutan'ın huzur seviyesi 1422.

6. Slovenya Orta Avrupa'nın güneyinde bulunan Slovenya'nın huzur seviyesi 1414. Slovenya Orta Avrupa'da en çok yeşil alana sahip ülkelerden. 

7. Avustralya Kişi başına düşen yüksek gelir Avustralya'nın huzur seviyesini etkilemişse benziyor. Güney yarım kürede bulunan ada ülkesinin huzur seviyesi 1398. 

8. İrlanda Eğitime oldukça önem verilen ülkenin huzur seviyesi 1384.

9. İsveç İsveç, Çevre Koruma Yasasını geçiren dünyadaki ilk ülkelerden biri. Ülke kirliliği ciddiye aldığı gibi İsveç şehirleri temiz hava soluyabileceğiniz, bu da enerji seviyenizi zenginleştirecek kadar temiz İsveç'in huzur seviyesi 1381. 

10. Çek Cumhuriyeti Orta Avrupa ülkesi olan Çek Cumhuriyetinde nüfusun az olmasına karşılık kişi başına düşen gelir seviyesinin yüksek olması huzuru etkileyen faktörlerden. Çek Cumhuriyeti'nin huzur seviyesi 1381.  Kaynak: neoldu.com