Güncel

Dünyanın en küçük varlıkları neler? İşte dünyanın en küçük varlıkları...

Dünyada bilmediğimiz, görmediğimiz ne kadar küçük varlık var, hiç düşündünüz mü? Gelin dünyanın en küçük varlıklarını birlikte inceleyelim…

Abone Ol

Dünyanın en küçük köpeği Chihuahua cinsi bu köpek dünyanın en küçük köpek olma unvanına sahip. Guinness rekorlar kitabına giren bu dostumuzun adı Mily ve boyu tam olarak 9.6 santimetre.

Dünyanın en küçük insanı Hindistan'da yaşamış olan Dangi 2012 yılında 54.6 santimetre boyuyla dünyanın en kısa adamı olarak Guinnes rekorlar kitabına girdi. Bir bebek boyunda olan bu adam yaklaşık olarak 14 kilogramdı. 76 yaşına kadar yaşamış olan Dangi 2015 yılında hayata gözlerini yumdu.

Dünyanın en küçük ülkesi Vatikan dünyanın en küçük ülkesi olma unvanını taşıyor. 2019 yılında yapılan sayıma göre nüfusu tam olarak 825 kişi ve yüz ölçümü 0,44 km². Ülkeyi baştan sona dolaşmak yaklaşık olarak 20 dakika sürüyor fakat ülke girişinde yoğun kuyruklardan dolayı bu sürenin 2- 3 saate kadar uzayabildiği söyleniyor.

Dünyanın en küçük dağı Wycheproof Dağı, dünyanın en küçük tescilli dağıdır. Avustralya’nın Terrick Terrick Range’de yer almaktadır. Deniz seviyesinden 486 metre yüksekte; ancak, çevresinin sadece 141 feet yukarısında durur. Wycheproof Dağı bir granit fosildir.

Dünyanın en küçük Kuran-ı Kerim'i Endonezya'nın Batı Java bölgesindeki Bogor kentinde bulunan Jami Daarussalaam Camisi'nde küçük el yazması bir Kur'an-ı Kerim bulunuyor. 5 asırlık olduğu tahmin edilen ve yaldızlı mürekkep ile yazılan Kur'an-ı Kerim 10 milimetrelik bir ebata sahip.

Dünyanın en küçük bukalemunu Adı Brookesia micra olan bu bukalemun türü Madagaskar’da yaşamaktadır. Bilinen en küçük sürüngendir, bir kibrit çöpünün ucunda durabilecek kadar küçüktür. Yetişkin bir Brookesia micra’nın boyu 29 milimetre’ye kadar ulaşabilir.

Dünyanın en küçük kedisi Dünyanın en küçük kedisi olan Himalayan-Persian cinsi Tinker Toy, sevimliliği ile gören herkesi büyülemeyi başarıyor. Çok narin olan bu canlı, çoğunluğa göre sadece en küçük değil, aynı zamanda en sevimli kedi. Tinker Toy, 19 santimlik boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en küçük kedisi olarak girmiştir.