Güncel

Dünyanın en mükemmel varlıkları neler? İşte görenleri kendine hayran bırakan hayvanlar…

Hepimiz canlıları severiz. Ama bazı canlılar vardır ki; gördüğünüzde hayran olmamanız mümkün değildir.

Abone Ol

Beyaz Aslan Duruşu ile asaletini adeta haykıran bu aslan, albino aslanı olarak da bilinir. Genelde beyaz aslanlar, aslanın bir türü olan Transvaal Aslanı'nın amelanizm hastalığına yakalanmış olan aslanlardır. Dünyada sadece 30 adet kalan beyaz aslanın nesli tehlikededir. Türün devamı için hem dişi, hem erkek aslan geninin beyaz olması gerektiğinden dolayı beyaz aslanların çiftleşmesinin doğal şartlarda mümkün olmadığı belirtiliyor.

Savannah Kedisi Melez bir ırk olan Savannah kedisi, ülkemizde ''Serval'' ismiyle de biliniyor. Uzun bir gövdeye ve atletik bir yapıya sahip olan bu ırk, benekleriyle ünlüdür. En uysal kedilerden biri olan Serval kedileri, enerjisini yaramazlık yapmak için değil oyun oynamak için harcar. Sahibi kendisiyle oynamasa da bir top ya da herhangi bir eşyayla dakikalarca oynayabilir.

Mandalina Balığı Mandalina balığı, Callionymidae familyasından tuzlu su akvaryumlarında yaşayan parlak renkli ufak bir balık türüdür. Doğal ortamı Batı Pasifik'tir ve genellikle Ryukyu Adaları ile batı Avustralya arasında görülür. Genellikle yavaş hareket ederler ve yaşam alanlarının dışına çıkmazlar. Deniz dibinde beslenme alışkanlığına sahip oldukları ve küçük olmaları sebebiyle pek görünmezler. Erkekleri dikenli sırt yüzgeçlerine sahiptir.

Kar Parsları Kar Leoparı olarak da bilinen kar parsları, Ortalama 27–54 kg ağırlığında, 1,2-1,5 m uzunluğunda olur. Kuyruğu ise 91 cm uzunluğundadır. Büyük ve güçlü bacakları, 15 metreye kadar sıçrayabilmelerini sağlar. Büyük ve heybetli kuyruklarını dağ havasından korunmak ve dengelerini sağlamak adına mükemmel kullanırlar. Kar parsının çok geniş olan patileri kara batmasını engeller. Kar parsları boğazlarındaki bir kemiğin tam oluşmamasından ötürü kükreyemezler. Kar Parsı Vakfı’na göre doğada 3 bin 500-7 bin arasında kar parsı kalmıştır. Hayvanat bahçelerindeki kar parsı sayısı ise yaklaşık 600'dür.

Çöl Tilkisi Çöl tilkisi, Fennek tilkisi olarak da bilinir, köpekgiller familyasının en küçük mensubudur. Çöl yaşamına çok iyi uyum sağlamış, Kuzey Afrika'da ve Arap yarımadasında rastlanabilen bir tilki türüdür. 40 cm'ye varan vücut uzunluğuna ters orantılı olarak 15 cm'ye varan kulakları çok uzundur. Bu özel durum kendisini çölde yaşamasını sağlar, çünkü vücut sıcaklığını kulakları vasıtası ile dengede tutar. Kuyruğu 25 cm uzunluğundadır, ağırlığı 1,5 kg'a kadar varır. Kürkü krem rengidir, karın kısmı ve yüzü beyazdır,uzun kulaklı çöl tilkisinin yağ depolaması ısı kaybına yarar.Yetişkinlerin boyu 21–40 cm arasında değişir.