Hayat

Dünyanın en zehirli 5 canlısı

Suda, karada ve havada yaşayan canlıların kendine özgü koruma mekanizmaları yer alıyor.

Abone Ol

1. Zehirli Ok Kurbağası Dünyanın en zehirli canlısı olan zehirli ok kurbağası Kolombiya'da yaşamakta. 2 cm boyunda olan ok kurbağasının zehri bir insanı kolaylıkla öldürebilir.

2. Mavi Halkalı Ahtapot En zehirli ikinci yaratık olan mavi halkalı ahtapot iki dakika içerisinde bir canlıyı kolaylıkla öldürebilir. Japonya'da yaşamakta. 

3. Mermer Yüzeyli Salyangoz Tuzlu sularda yaşayan bu deniz canlısının boyu küçük olmasına rağmen etkisi oldukça büyük. En zehirli hayvanlar listesinde 3. sırada olan mermer yüzeyli salyangozun zehrinin bir damlası bile herhangi bir canlıyı öldürmek için yeterli.

4.Kutu Denizanası Hint Pasifiğinde yaşayan bu deniz canlısının zehri oldukça etkili. Saldırdıktan 5 dakika sonra karşısındaki canlıyı öldürüyor. Bu korkutucu hayvandan korunmanın ilginç bir yöntemi ise kadın çorabı giymek. Erkek cankurtaranlar kadın çorabı giymekten rahatsızlık duymuyorlar. 

5. Büyük Patron Dünyadaki en zehirli yılan türü. Bir ısırığı ile 120 insanı öldürebilecek kadar tehlikeli olan büyük patron, kobradan 100 kat daha güçlü.