Teknoloji ve Bilim

Elleri kolları dikkat çekiyor! Pembe el balığı ile ilgili ilginç bilgiler…

Koruma altında olan pembe el balığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledik. Nesli tükenmek üzere olan bu eşsiz canlı ile ilgili bilmeniz gereken önemli bilgileri haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz

Abone Ol

Thymichthys politus adı verilen bir deniz hayvanı türüdür. Bu tür, Handfish familyasına (Brachionichthyidae) aittir ve genellikle Avustralya'nın kuzey kıyılarına özgüdür.

"Handfish" adını, yüzgeçlerinin şekli ve işlevi nedeniyle aldılar; bu yüzgeçler, el gibi görünür ve bazı türler için deniz tabanında yürümeye benzer bir şekilde kullanılır.

, genellikle kumlu ve çamurlu deniz tabanlarında yaşar ve genellikle 5 ila 15 metre derinlik aralığında bulunur. Diplerdeki sığ suları tercih ederler ve kayalık mercan resiflerinde veya deniz yosunlarının arasında yaşarlar.

Bu tür, nadir ve tehlike altında olan bir türdür. Özellikle habitat kaybı, deniz kirliliği ve aşırı avlanma gibi faktörler nedeniyle popülasyonları azalmıştır.

Avustralya'da, özellikle Tasmania kıyılarında, bu türlerin korunması için çeşitli koruma programları ve denetimler uygulanmaktadır. Bununla birlikte, hala nesli tehlikede olan bir tür olarak kabul edilirler ve koruma çabalarının devam etmesi önemlidir.